От х:

Днес в x:

Гергана Кръстева: Училището в Меричлери ще се ремонтира основно

    Училището в Меричлери ще се ремонтира основно с пари от Националния доверителен еко-фонд. Това съобщиха на среща с гражданите на Меричлери кандидатите за депутати от листата на ГЕРБ Гергана Кръстева и инж. Деян Иванов. 480 хиляди лева вече са осигурени за цялостното преобразяване на училището на Меричлери. Тези пари ще бъдат вложени в сградата, за да стане тя по-комфортна и модерна. „Децата и образованието са във фокуса на нашата програма. Трябва да създадем условия за обучение на учениците, а в същото време и модерна среда за работа на преподавателите”, подчерта Гергана Кръстева. Тя обясни , че в образованието е приоритет за ГЕРБ не само на думи. Реалните решения в тази област вече се случват. В Хасково, в Димитровград, а вече и в Меричлери се ремонтират училищни сгради и детски гради. Освен това категоричен е ангажиментът за двойно увеличение на учителските заплати в рамките на следващия мандат, ако ГЕРБ управлява”, подчерта кандидатът за депутат Гергана Кръстева.

    „Ние сме димитровградчани, не сме спуснати от София и няма да ви подведем” , заяви инж. Деян Иванов. „Аз знам, че най-болният проблем на Меричлери е качеството на водата. Знам и колко много направи за вас кметът Иво Димов. Сега обаче трябва да знаете, че ГЕРБ предвижда създаване на Фонд във ВиК сектора, от който да се финансират проекти за водоснабдяване и канализация. Затова без да обещавам невъзможни неща, отговорно мога да ви кажа, че от този Фонд ще дойдат парите за канализацията и водоснабдяването на вашия град”, подчерта инж. Иванов.

    „Не се поддавайте на евтини обещания, вие сте разумни хора. Знаете, че програмата за енергийна ефективност, която БСП сега спря, при управлението на ГЕРБ стигна до прага на вашите домове. Новият й етап предвижда саниране на еднофамилни жилищни сгради, което ще рече, че всички вие в Меричлери ще можете да санирате и укрепите конструктивно домовете си”, обясни инж. Деян Иванов.

    Ние харесваме програмата. Виждаме готовите блокове в Димитровград. Искаме и нашият град да се промени. Въпросът е обаче, ако БСП дойде на власт и спре програмата, къде ще отидат парите, предвидени за нея. Това са 2 милиарда лева! Искаме да знаем какво ще стане с тях”, попитаха хората от Меричлери.

    „Ние не сме дошли да ви агитираме с фалшиви обещания, тук сме , за да ви кажем, че пътят Меричлери-Длъгнево ще се ремонтира още тази година и парите за него, 60 хиляди лева, са заложени в бюджета на общината. Отсечката Чирпан-Симеоновград вече е на етап избор на изпълнител и нейният ремонт също предстои. Всичко това е благодарение на упоритата работа на кмета Иво Димов с правителството на ГЕРБ”, подчертаха кандидатите на ГЕРБ Гергана Кръстева и инж.Деян Иванов. 

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини