От х:

Днес в x:

10 години решетки за зет, гърмял по съпругата, прострелял тъщата

10 години затвор получи от Хасковския окръжен съд 43-годишният Димитър Филипов от Любимец за опит за убийство на съпругата си и прострелването на тъщата и сестра й.

Инцидентът стана на 26 април 2015 година. Филипов и и съпругата му Валентина Костова от много време били в обтегнати отношения. Жената дори го напуснала и се преместила при майка си Атанаска Костова, а двете им дъщери на 12 и 16 г. останали при таткото. Във фаталния ден той взел ловната си пушка и отишъл пред дома на Янка Вангелакиева – леля на съпругата му. Димитър взел на мушка жена си Валентина, но в този момент майката и лелята се застъпили за Валентина. Така Димитър, вместо да улучи жена си, прострелял тъща си в десния крак, а сестра й била улучена в левия и в областта на корема. Пред съда Димитър обясни, че не е искал да убива нито съпругата си, нито тъщата, която според него постоянно се месила в отношенията им. Възнамерявал само да ги сплаши.

Магистратите обаче намират, че е действал умишлено деяние и го осъждат на лишаване  от свобода за различен срок за всяка отделна телесна повреда, като му определя общо наказание от 10 години затвор. Освен това трябва да заплати на тъщата Атанаска обезщетение от 70 000 лв., на сестра й Янка 50 000 лв., а на съпругата си Валентина 15 000 лв.

Присъдата подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    16 -4
    09:12, 10 мар 2017
    Внимавайте с Марешки!!!Подлогата на Боко!!!Лъже като за световно.
Последни новини