От х:

Днес в x:

Пълен списък на агентите на ДС в кандидатските листи. Преглед на печата

Отношението на българите към ЕС и мястото на България при настъпващите промени в общността са сред водещите теми на всекидневниците в петък.

"За българите най-ценното от присъствието ни в Европейския съюз е възможността да живеят, учат и работят на територията на всяка държава членка. Тази европейска политика среща най-значима подкрепа сред сънародниците ни (87%). Гражданите между 15- и 24-годишна възраст са групата от българското общество, която най-широко подкрепя присъствието ни в ЕС. Веднага след нея се нареждат отбранителната (72%) и миграционната (68%) политика на съюза. Това показва изследване на Евробарометър. На това мнение са и 81 процента от жителите на всички държави в съюза - поне две трети от жителите на всяка от 28-те страни членки подкрепят възможността за мобилност в рамките на общността. В същото време обаче едва един на всеки трима българи е съгласен да бъде въведено еврото като официална валута и в България. Най-голяма е разликата в мненията на българи и европейци в това отношение. В подкрепа на мярката се обявяват едва 38 на сто от българите, а 50 процента са против. Причината най-вероятно е, че хората се опасяват от влошаване на покупателната способност на населението. За сравнение над половината (58%) от жителите на ЕС подкрепят приемането на еврото в целия съюз... Както при останалите страни, така и при нас склонни да вярват на Евросъюза са младите и работещите. Най-голямо е доверието на българите в Европейския парламент (49%) за разлика от доверието, което изпитват към нашето Народно събрание - 15%." - в. "Сега".

"Налице е тенденция ЕС от съюз на принципи и ценности да се трансформира в съюз на сметки и пазарлък, заяви Румен Радев пред български журналисти в Брюксел при пристигането си за участие в заседанието на Европейския съвет. "От тази седмица Европа няма да бъде същата", добави президентът. "Тук съм, за да изразя ясната българска позиция в подкрепа на основополагащите ценности на ЕС - единството и солидарността, и да се противопоставя на тенденцията за Европа на две скорости - за формирането на център и периферия. Дебатът за бъдещето на Европа по нови механизми, както се предлагат, едва започва. Предстои да разгледаме Римската декларация, едва сега започва дебатът по Бялата книга на Европейската комисия - ще приключи през декември, когато ще има някакво решение, което всички очакваме. Дотогава трябва да извършим много задълбочен анализ, да отговорим на призива на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер във всяка държава да има анализ от институциите, но и да стигне до всички граждани. Това е важен дебат, посочи президентът..." - в. "Стандарт".

"Ние нямаме интеpеc от Евpопа на две cкоpоcти в cмиcъла на бъpзо pазвиващо cе ядpо и пеpифеpия c неяcно бъдеще. Планът на Юнĸеp обаче не пpедвижда тaкава пеpифеpия. Oпаcноcтта да бъдеш в пеpифеpията е, че когато вcе повече изоcтаваш, в един момент ти ще бъдеш тpетиpан кaто външна cтpана за ядpото. Ако погледнем напpимеp наpастването на cpедната заплата от 1997 г. наcам, ще видим, че y наc има pазвитие. Тогава заплатата ми във Външното миниcтеpcтво беше 20 геpманcки маpки, cега е деcетки пъти повече. Тpябва да cи зададем въпpоcа иcкaме ли да cе въpнем към онзи пеpиод, поcочи миниcтъpът на външните pаботи Ради Найденов. Ако нямаме ycпешни pефоpми, pиcкyваме да нямаме финанcиpане от Евpопейcкия cъюз. Но неĸa да не пpибъpзваме - за да бъде напpавена една pефоpма, тя пъpво тpябва да бъде пpиета от общеcтвото. Тpябва да оcъзнаем, че тези pефоpми ги пpавим за cебе cи. Рефоpми y наc cе пpавят, но c недоcтатъчна cкоpоcт, заяви Найденов..." - в. "24 часа".

"Външният ни министър беше категоричен, че нямаме интерес от Европа на две скорости... По думите му запазването на статуквото в ЕС е невъзможно. "Не би следвало да мислим за крах на европейската политика, а по-скоро за модернизация, която е наложителна", подчерта Ради Найденов... Найденов не изключи и риска от спиране на еврофондовете."Ако няма успешни реформи, рискуваме да нямаме и финансиране от ЕС", отбеляза той. "Ако една страна не участва в интеграционните процеси, в политиките на ЕС, сама себе си изолира. Когато не участваш в това, което се прави от Общността, съответно няма да получаваш и стимули", каза още Ради Найденов..." - в. "Труд".

Петъчните вестници съобщават и за интерес на китайска компания към БДЖ.

"Китайска корпорация е връчила в транспортното министерство официално инвестиционно намерение по отношение на БДЖ. То включва предложения за стратегическо съвместно сътрудничество, включващи предоставяне на пакет от високи технологии, финансиране, инвестиции, обучение и услуги. Компанията е най-големият производител за железопътен подвижен състав в света - Китайска корпорация за железопътен подвижен състав (CRRC, China Railway Rolling Stock Corporation) и един от най-големите индустриални концерни в световен мащаб. Инвеститорите са готови да рефинансират старите задължения на "Холдинг БДЖ" ЕАД в размер на 130 млн. евро и да финансират доставка на нови електрически и дизелови мотрисни влакове в размер на 170 млн. евро, съобщиха от МТИТС. Предвиждат и доставка на нов подвижен състав, в съответствие с европейските стандарти и българските изисквания за сертификация..." - в. "Труд".

"Китайската корпорация за железопътен подвижен състав CRRC (China Railway Rolling Stock Corporation) е изпратила писмо с официално инвестиционно намерение спрямо "Холдинг БДЖ" до транспортния министър Христо Алексиев, съобщиха от министерството. Инвестиционното предложение включва три основни точки според информацията на министерството. Първото е рефинансиране на старите задължения на "Холдинг БДЖ" ЕАД в размер на 130 млн. евро и финансиране на доставка на нови електрически и дизелови мотрисни влакове в размер на 170 млн. евро. Предлага се още доставка на нови влакове, които да отговарят на европейските стандарти и българските изисквания за сертификация. Вагоните щели да бъдат доставени своевременно спрямо спешните нужди на БДЖ и "с високо съотношение цена - производителност". Китайците предлагат и да инвестират и в нов завод за асемблиране на електрически и дизелови мотрисни влакове в България. Предстои да се сформира работна група, която да обсъди инвестиционното предложение. В съобщението не се посочва при какви условия китайската компания предлага инвестициите си, но неотдавна при посещението на нейни представители в министерството Алексиев обяви, че идеята е инвестицията да бъде изплащана с капиталовия трансфер от държавата към БДЖ и китайските инвеститори приемат това като достатъчна гаранция, за да могат да кредитират подобна инициатива..." - в. "Дневник".

Разногласията ни с Турция, свързани с провеждането на изборите на 26 март, също са сред темите на всекидневниците.

"Турция призова днес България да прекрати мерките за ограничаване на политическите права на малцинствата, предаде държавната "Анадолска агенция", цитирана от БТА. "Призоваваме Република България да се откаже от практиките, които са насочени към ограничаване на политическите права на малцинствата в страната и по същина противоречат на основаващата се на правила европейска система", заяви говорителят на министерството на външните работи на Турция Хюсеин Мюфтюоглу. Изявлението идва след въведеното от България ограничение за разкриване на максимум 35 секции в страни извън ЕС, напомня агенцията. Според турското външно министерство мярката цели да се попречи на българските граждани в Турция да гласуват. Говорителят каза още, че Турция ще "продължи да осигурява най-идеалните условия за всички български граждани", живеещи в Турция, да гласуват на българските избори този месец, посочва Анадолската агенция. Същевременно Мюфтюоглу отхвърли като безпочвени слухове твърдения на българското външно министерство, че Турция осигурява "финансови стимули" за хората с българско гражданство в Турция. "Нито пък Турция се меси във вътрешните работи на която и да било държава", добави Мюфтюоглу..." - в. "Дневник".

"Не считаме, че откриването на 35 секции в Турция е основание за неосигуряването на възможност на българските граждани да гласуват там. Това каза говорителят на ЦИК Александър Андреев на пресконференция във връзка с твърдението на Турското външно министерство, че се ограничават правата на българските малцинства в страната, предаде Агенция "Фокус". Андреев посочи, че ЦИК е правоприлагащ орган. "ЦИК прилага Изборния кодекс и вътре е ясен текстът, че в държавите, които не са членки на ЕС, максималният брой секции, които може да бъдат разкрити е 35. В съответствие с мотивираното предложение на посланика в Анкара и съответно след като той е провел необходимите консултации с организациите на българските общности, ЦИК след обсъждане определи местата и броя на секциите, които ще бъдат разкрити. Не считаме, че откриването на тези 35 секции е основание за неосигуряването на възможност на българските граждани да гласуват", каза той. По думите му само една част от българските избиратели, кандидатите и членовете на ЦИК, РИК и наблюдателите могат да гласуват с удостоверение за гласуване на друго място и няма да бъде ограничена възможността на тези български граждани, които се намират в деня на изборите в Турция да гласуват..." - в. "Сега".

"Външният министър Ради Найденов определи като неуместно поведението на турския социален министър, който агитира за партия ДОСТ за предстоящите избори у нас. Във връзка с привикването на турския посланик Сюлейман Гьокче във Външно министерство Найденов отбеляза, че България е реагирала като страна-членка на ЕС. "В ЕС има правила, нашите правила са законите, ние трябва да ги спазваме, те са валидни за всички", каза министърът в ефира на БТВ. "Ние не можем да допуснем намеса във вътрешните работи", допълни той. Във връзка с претенциите на Турция, че изборните секции в страната за вота на 26 март ще са само 35, Найденов припомни, че решението не е спрямо Турция, а важи за всички държави извън ЕС. "Това е обща норма, гласувана по надлежния ред от партиите, представени в парламента", уточни той..." - в. "Труд".

Изборната кампания като цяло е сред най-широко отразяваните теми във вестниците.

"Опитват се от торпилират нашите успехи, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред аткива на партията в Сливен. На срещата присъстваха и кметове от четири общини в областа. "Ако нямаше такива, то президенът Румен Радев нямаше да остави в правителство начело на финансите, еврофондовете, наши хора", продължи бившият премиер. "Справихме се с контрабандата. Сега идва ред на битовата пристъпност. Имаме мерки срещу нея. Вече са закупени 600 високо проходими автомобила, които ще бъдат дадени на полицията. Те са оборудвани и с камери. Дават ти ключовете и всичко се снима. Така няма да има и корупция", продължи Борисов. "Ще се направят промени и в здравеопазването. 1 млн. души взема инвалидни песии. Сигурен съм, че има доста фалшиви от тях. Има възможност да вземем пари от Брюксел и за тридетният модел. Бабите ще вземат заплата, ако си гледат внуците, за да може родителите да работят. Ще го направим, защото се разбираме добре с Брюксел. Доведох Камерън, Орбан. Виктор се чудеше как тук няма бежанци, а при него има толкова много, въпреки че има стена. Така е защото работим без много шум. С тропане по масата и дай пари - няма да стане. С друго име ще се строи и Южен поток. Европа поиска и конекторните връзки с Румъния и Гърция. Ще се борим и да няма две скорости. Вижте, Европа вече не е същата. Така че ще трябва да се внимава. А ние за 7 години показахме, че можем да работим добре там. И с Меркел се разбираме, с Туск", заяви Борисов." - в. "Стандарт".

"Програмата на БСП е реална и финансово обезпечена, в нея е заложена дълбока и истинска промяна, обяви водачът на листата в 24-ти МИР София град и в 3-ти МИР Варна, и заместник-председател на БСП проф. Стефан Данаилов при представянето на листата в 24-ти МИР София град... По думите му 24-ти МИР е най-сложният район, тъй като в него живеят много институции, много синкави, много ГЕРБ. Той обърна внимание, че и патриоти са се навъдили. "Моите амбиции този път в листата да имаме постижение. Знам колко е трудно, как се убеждават тези хора, но те са раздвоени. Те си търсят къде е дясното и аз ако съм десен ,ще си поставя въпроса къде да отида. От друга страна виждам и какво тичане е към нас", заяви проф. Данаилов. Той поясни, че много е важно каква е селекцията на БСП за хората, които ще управляват. "Неслучайно в нашата програма най-характерното е желанието да правим промяната дълбока, истинска промяна. Това, което звучи в устата на хората промяна им е малко, народът иска смяна на системата. Незабавна смяна на системата" ,посочи проф. Данаилов... Той подчерта, че в лицето на Корнелия Нинова БСП има лидер, който мисли перспективно не толкова за своето обкръжение, а за партията..." - в. "Стандарт".

"Зеленогоpcки: Oбявените за агенти на ДС да cе оттеглят от лиcтите до 24 чаcа Oбявените днеc от Комиcията по доcиетата агенти на ДС в pамĸите на cледващите 24 чаcа да cе оттеглят от лиcтите на кoалицията "Рeфоpматоpcки блок - Глаc ноpоден". За това пpизова Найден Зеленогоpcки, шеф на пpедизбоpния щаб на Рефоpматоpите, по повод пpовеpкaта на комиcията, инфоpмиpа БТА. Той напомни, че по зaкон агентите не могат да бъдат отcтpанени от лиcтата, от името на коалицията, незавиcимо че cа на неизбиpеми меcта и не cа водачи, но могат cами да cе оттеглят. Рeфоpматоpcкият блок - Глаc наpоден имаме пpинципна и кaтегоpична позиция пpотив cътpyдниците на ДС и pепpеcивния комyниcтичеcки pежим. В тази вpъзкa, в днешния или yтpешния ден очaкваме оттеглянето на ycтановените лица от лиcтите, дeбави още Зеленоегоpcки..." - в. "24 часа".

В. "Дневник" помества пълния списък на агентите на ДС в кандидатските листи:

"78 кандидат-депутати са били сътрудници на Държавна сигурност или Военното разузнаване преди 1989 г. Това се вижда от проверката на комисията по досиетата. Проверени са общо 4060 желаещи да станат депутати, от тях 1982 лица не подлежат на проверка, тъй като са родени след 1973 г.

Пълен списък по партии:

БСП

Александър Любенов Илиев. Агент Виктор от ДС. Управление второ. Кандидат за народен представител в 24 МИР - София

Борко Исаков Исаков. Агент Димитров. ДС, управление ІІІ и VІ. Кандидат в Кюстендил.

Денчо Стоянов Бояджиев. Явочник. Кандидат за народен представител в Разград

Димитър Стоянов Стоянов. Щатен служител на ОУ на МВР-Бургас-ДС. Където и се кандидатира.

Добромир Мартинов Задгорски. Агент Роман от Шесто управление на ДС. Кандидат за народен представител в Бургас.

Емил Ценов Георгиев. Агент в ОУ на МВР-Хасково-ДС; ОУ на МВР-Видин-ДС. Кандидат в 25 МИР - София.

Иван Иванов Търпоманов. Явочник на квартира. Кандидат от Видин.

Огнян Ваньов Иванов. Агент Здравко от ДС, управление ІІІ. Издигнат е в 25 МИР - София

Пламен Стоилов Фердов. Щатен служител на ДС, управление VІ. 25 МИР - София

Росен Малинов Малинов. Явочник. 24 МИР - София

Румен Василев Гечев. Секретен сътрудник Економов в 10 отдел на ДС. 23 МИР- София

Славчо Георгиев Велков. Агент Пеев от ДС, управление III. Кандидат в Пазарджик.

Таско Михайлов Ерменков. Щатен служител в РУ на ГЩ, Сливен

Тома Николов Томов. Агент и секретен сътрудник Тодоров в Първо Главно управление на ДС. Води листата в Благоевград.

Христо Цветанов Монов. Агент Гогов в ХI РУ на ДС. Кандидат в 23 МИР.

Цветан Минков Ралчовски. Явочник "Двореца" в ДС. Кандидат от Враца.

ДПС

Асен Димов Методиев. Агент Методи в ОУ на МВР-Пловдив-ДС, отдел 02. Издигнат в Пловдив.

Янко Александров Янков. Нещатен служител, ОУ на МВР-Сливен-ДС. Кандидат в Сливен.

Валери Любенов Савов. Агент Цветков. ДС по линия на управление ІV. 23 МИР - София

Дауд Мехмед Ибрям. Агент Искренов на ДС, управление III-V-II. Издигнат за депутат в Русе

Ерман Мустафов Занков. ДС, управление III, агент Богданов. 23 МИР - София

Рамадан Байрам Аталай. Агент Вергил в СГУ-ДС. Кандидат от Силистра

Стоян Генчев Стоянов. ДС- резидент в Софийски затвор. Кандидат в 24 МИР - София и 26 МИР-София-област

Стоян Георгиев Димитров. Агент Велчков на ДС, ВГУ. Издигнат в 25 МИР

Февзи Раимов Салиев. Агент Орлин в ОУ на МВР-Варна-ДС по линия на управление VI. Кандидат от Варна.

ГЕРБ

Георги Евдокиев Марков. Агент Николай и Стефан. МВР-Софийско градско управление, отдел ІІ-Държавна сигурност; управление VІ-ДС, отдел ІІ, отделение ІІІ. Кандидат в 24 МИР - София

Красимир Николов Гърдев. Агент Детелин. ДС, управление ІІІ-ІІ-ІІ. Издигнат във Варна

Найден Николаев Манов. Агент Владимир.ДС, управление VІ-ІV-ІІ. Кандидат в 25 МИР София-област

Николай Пенев Атанасов. Щатен служител, ОУ на МВР-Разград-ДС. Кандидат от Разград

Стефан Иванов Дедев. Щатен служител, 13 граничен отряд. Издигнат в Пловдив

"ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ - НФСБ, АТАКА и ВМРО"

Денчо Иванов Балев. Щатен служител на ДС, управление III. 24-МИР в София.

Красимир Дончев Каракачанов. Агент Иван. Шесто управление-ДС. Кандидат в Плевен и 24 МИР-София

Радко Пенчев Радев. ОУ на МВР-Бургас-ДС, РУ-Айтос, агент Димитров. Издигнат в Бургас

Спас Николов Спасов. Щатен служител РУ-ГЩ (армейското разузнаване б.а.). Издигнат във Враца.

Станислав Тодоров Станилов. Агент Светлин. Второ главно управление-ДС. Кандидат от Пазарджик.

Владимир Стаменов Гърбелов. ДС, УГВ-IV ГО-РО. Съдържател на явочна квартира Плиска. Издигнат в Смолян.

"Движение за радикална промяна Българска пролет"

Велизар Пенков Енчев. Щатен служител ПГУ-ДС, ХVІІ отдел. Кандидат от Бургас и 24 МИР-София

Веселин Иванов Велчевски. Щатен служител на ДС, управление II. Издигнат в 24 МИР - София и Ямбол.

Елисавета Иванова Николова. Агент Петрова. ОУ на МВР-Шумен-ДС по линия на управление IV. Кандидат в Шумен.

Иван Георгиев Вачев. Щатен служител на ДС, отдел IV, Пазарджик и 24 МИР-София

Марин Славчев Черкезов. Щатен служител на ДС. Варна.

Павел Атанасов Паунов. Щатен служител на ДС. Издигнат в Кюстендил

Спас Антонов Благов. Щатен служител СГУ на МВР-ДС. Кандидат в Пазарджик и 25 МИР-София

Коалиция"АБВ - Движение 21"

Георги Сеферинов Георгиев. ДС, агент Морозов. Управление III-III-IV, управление III-III-II. Канидат в 26 МИР - София-област

Павлина Велчева Попова. Съдържател на явочна квартира Сердика. Първо главно управление-ДС. 24 МИР - София

Пламен Марков Марков. Агент Якимов от ДС, управление III-I-II. Кандидат Габрово и Кюстендил.

Румен Стефанов Рачев. Съдържател на явочна квартира Орфей в ДС. 24 МИР - София.

ВОЛЯ

Веселин Иванов Велчевски. Щатен служител на ДС, управление II. Кандидат в Благоевград и 23 МИР - София.

Слави Дичев Нецов. Съдържател на явочна квартира Лада. ОУ на МВР-Враца-ДС; ДС-Бяла Слатина. Издигнат от Враца и Монтана.

Обединение ДОСТ

Дора Минчева Мутафова. Агент Доротея. ОУ на МВР-Хасково-ДС по линия на ВГУ. Кандидат от Хасково

Ивайло Каменов Каменов. Агент Орхан. ОУ на МВР-Варна, отдел икономически, отделение транспортно; ОУ на МВР-Ловеч, отдел ДС, отделение икономическо. Издигнат в Ловеч

Исмаил Салимов Хасанов. Агент Илия - ОУ МВР Сливен - ДС. Кандидат в Сливен.

Лютви Ахмед Местан. Агент Павел. Трето управление-ДС, ХІ-07. Кандидат в Кърджали и Хасково.

Сабри Сюлейманов Ибраимов. Агент Билянт; Ради. ОУ на МВР-Плевен-ДС по линия на ВГУ. Издигнат в Плевeн

Реформаторски блок - Глас Народен

Ефтим Василев Вълчев. Секретен сътрудник Бонек. ОУ на МВР-Варна-ДС по линия на ПГУ. Издигнат във Варна

Светослав Жеков Желязков. Агент Жеков. ДС, управление ІІІ-V-ІІІ. Кандидат в Пловдив.

Симеон Станчев Тодоров. Разузнавач Иванов. РУ-ГЩ. Разград

Движение "Да България"

Иван Ангелов Иванов. Агент Огнян. ОУ на МВР-Благоевград-ДС-Гоце Делчев; ДС, управление ІІІ-ІV-ІІІ. Издигнат от Благоевград

Николай Василев Влаеско. Агент Минев. ДС, управление ІІІ-V-ІІ. Издигнат в Русе

"Нова република"

Минчо Радков Минчев. Агент Тотев. ДС и ВКР. В листата в Търговище

"КОЙ - Българската левица и Зелена партия"

Александър Борисов Благоев. Секретен сътрудник Тенев. ДС, ПГУ-VII. Издигнат в 16 МИР - Пловдив и 17 МИР-Пловдив-област

Катя Стоянова Монева. Щатен служител на ДС, управление ІV. 23 МИР- София.

Максим Генов Велков. Щатен служител на ДС и УБО. Габрово

Нейчо Стоянов Нейчев. Щатен служител в ОУ на МВР-Толбухин-ДС. Варна

Стоянка Илиева Бакопулу. Агент Елизабет. ДС, управление ІІ-ІІ-І. Издигната в Плевен,

Коалиция на недоволните (БСД - Евролевица, Българска Социалдемократическа партия, Християн-Социален Съюз)

Жорж Ганчев Ганчев. Сътрудник Жорж във Второ главно управление-ДС. Издигнат в Бургас и 16 МИР-Пловдив

Никола Костадинов Вучев. Агент Стоян. СГУ на МВР-VIII РУ-ДС. Кандидат в Сливен и 26 МИР-София-област

Продан Стойков Проданов. Щатен служител на ДС, управление V. Издигнат в Бургас и Добрич

Георги Георгиев Фурнаджиев. Агент Лозанов в ОУ на МВР-Търговище-ДС. Търговище.

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ

Валентин Асенов Христов. Агент Плиска. ДС, управление VI-I-II. 26 МИР - София-област и Хасково

Ваня Христова Перпелиева. Агент Таня. ДС, управление VІ-І-І. Кандидат в Бургас и Стара Загора

Цветанка Борисова Коева. Агент Десислава. ОУ на МВР-Благоевград-ДС; ДС, управление VІ-ІV-ІІІ, управление VІ-ІІІ-ІІІ. Кандидат в Благоевград и Видин."

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Аг
    Агент
    2 0
    12:04, 10 мар 2017
    Агент Буда какво стана бе хора? Къде изчезна? Той не е ли кандидат-депутат? Цвъко е действителен агент и той ли изчезна. Това си е жив маскарад. Стига комедии.
    • 00
      002
      2 -2
      13:08, 10 мар 2017
      И пак масоно-болшевима с най много агенти мижитурки.
  • 2
    Ко
    Коментар
    4 0
    07:09, 11 мар 2017
    С този списък се правят големи манипулации. Липсват имената на агенти от ГЕРБ. Буда къде е и кой е!
Последни новини