От х:

Днес в x:

Хасковлия задържан в ямболско за каналджийство на сирийци

49-годишен хасковлия е арестуван за каналджийство на чужденци снощи в района на елховския граничен полицейски участък Болярово.

Величко Йорданов е спипан след като около 22 часа снощи при обхода на гранична  пирамида близо до ямболското с.Воден, граничарите забелязали човешки следи.

Групата от гранични служители, която започнала претърсване на района на селото се натъкнала първо на десет души- мъж, 5 жени и 4 деца. Чужденците се представили за сирийци. Заловените признали, че са стигнали в българско с помощта на водач. Заради твърдението им граничарите продължили претърсването на зоната. Така на около 50 метра източно от седалището на грапата се натъкнали и на каналджията хасковлия.

При разпитите по-късно става ясно, че на 13-ти февруари той е напуснал страната съвсем легално през ГКПП Капитан Андреево, регистрите показват обаче, че до момента на залавянето му край Воден не е регистрирано негово обратно връщане в България по официален път.

Чуждите граждани не са оказали съпротива, не са пожелали и да бъдат уведомени съответните консулски служби в страната, те са настанени в  помещения за настаняване на задържани лица в РДГП-Елхово, уточниха от МВР. 
Тепърва се изяснява каква роля при прекарването на мигрантие е поел хасковлията. Образуваното досъдебно производство и под наблюдението на районната прокуратура в Елхово.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    5 0
    16:23, 15 фев 2017
    Величко Йорданов получава доживотна "почивка" в Сирия или руска рулетка до края.
Последни новини