От х:

Днес в x:

Родители зад голия директор, готови на протест – свалят дрехи!

Родители на ученици от столичното 51-во СОУ "Елисавета Багряна" категорично подкрепиха директора Асен Александров след скандала с разпространените му голи снимки.

Според тях фотосите са манипулация и разпространението им е целенасочена атака срещу него. Те дори са готови и на крайни мерки и също да свалят дрехи в негова защита.

"Не вярвам, че са автентични. Това служи за постигане на цели на някого и е много недостойна постъпка", заяви майка на ученик от училището. Тя допълни, че Александров прави всичко възможно за развитието на училището и спокойствието на децата.

"Искат да опетнят училището и директора. Целият клас на сина ми е категоричен, че не е възможно това да са снимки на директора", подчерта пред bTV майка на момче в 11 клас.

Друга пък отбеляза, че дори снимките да се окажат истински, за нея няма да е огромен проблем, тъй като става дума за личния му живот. Според нея става дума за целенасочена атака срещу Асен Александров.

Родителите не искат Александров да се оттегли от поста си на директор и го определиха като "достоен човек, дал много на образованието". Според тях "голата акция" е опит да бъде омерзен.

Те допълниха, че е възможно да има и политически елемент, тъй като Асен Александров бил спряган за член на служебния кабинет.

"Ако ще погледнат на образованието сериозно, и ние сме готови да се съблечем", изрази готовност друга майка.

Вече е започнала и петиция в защита на директора, която е събрала над 700 подписа. Тя ще бъде представена на регионалния инспекторат, който прави проверка по случая.

Dnes.bg припомня, че Софийската районна прокуратура разпореди проверка на информацията за публикуваните снимки на интернет страницата на 51-во СОУ.

По първоначални данни трите снимки са били качени на сайта на школото на 5 януари и досега по всичко личи, че са автентични. Въпреки че са останали в мрежата за много кратко време, по-голямата част от учениците и учителите са ги свалили на собствените им компютри и телефони.

В хода на проверката прокуратурата ще удостовери и автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител. МОН също прави проверка по скандалния случай. Самият Александров подаде оставка като съветник в МОН.

"Вярвам в прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения", написа той в мотивите за оттеглянето си.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    1234
    0 0
    13:51, 12 яну 2017
    Публикацията е качена!!!
Последни новини