От х:

Днес в x:

Учен определи вероятността да настъпи краят на света (видео)

Космологът Фергус Симпсън от Барселонския университет определи вероятността да настъпи апокалипсис. Шансът това да се случи тази или следващите няколко години е много по-голям от вероятността да спечелите от тотото. В изследването, резюме на което има в arХiv.org, вероятността да настъпи края на света в скоро време е 1 на 500, или 0,2 процента.

Шансовете ни намаляват с времето - според изводите на учения вероятността човечеството да преживее след 2100 год е 87 процента.

Своите заключения Симпсън прави според научна хипотеза, известна като теорема за края на света или "аргумент за деня на Страшния съд". Съгласно теоремата има голяма вероятност човечеството да е преживяло вече половината от своето съществуване, защото 100 милиарда души вече са се родили. 

Миналата година професорът анализира и определи вероятния размер на извънземните. Тогава той достигна до извода, че човекът е доста по-лек от тези същества, които най-вероятно тежат над 300 килограма. 

Видеото е от сериала "Животът след хората", в който учени, конструктори, инженери и други специалисти говорят за това, което би се случило със Земята, ако човечеството изчезне в един миг.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини