От х:

Днес в x:

Арест за похитители на младеж, искали €200 хил.

Четирима мъже са задържани за 72 часа, след като отвлекли 19-годишно момче с автомобила му в Горна Оряховица. Похитителите искали 200 хил. евро.

Похитителите са поискали за освобождаването на младежа 200 хиляди евро откуп, съобщи БНР. 

Прокуратура във Велико Търново ще поиска от съда налагането на постоянен арест на похитителите. 

На 27 октомври вечерта маскирани са вкарали насила младежа в луксозната му кола, съобщи директорът на областната дирекция на МВР във Велико Търново, старши комисар Димитър Машов. Той допълни, че сигнал в полицията е подаден от бащата. Той заявява, че е получил обаждане по мобилния му телефон, че неговият 19-годишен син е отвлечен и за да бъде освободен и бъде върнат жив, трябва да заплати сумата от 200 хиляди евро. 

Веднага са предприети заградителни мероприятия, не само в района, а и в страната. Откраднатата кола е намерена край село Пушево, а момчето в село Хотница. 

В землището на същото село е бил изоставен и вторият автомобил на похитителите. Тази кола дава посоката на разследването, в резултат на което са установени четирима от участниците в отвличането, а петият е обявен за издирване. 

Според осведомени източници, похитеното момче е от заможна фамилия роми, бургуджии, които се занимават с телефонни измами.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини