От х:

Днес в x:

Венци и цветя за 103 г. от разорението на тракийските българи

    Венци и цветя бяха поднесени на пантеона край Маджарово днес за 103 г. от разорението на българите от Одринска и Беломорска Тракия при бягството им от османските орди към свободната вече България.

    Тържествено-възпоменателното поклонение уважиха председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов, евродепутатът Ева Паунова, народните представители от ГЕРБ за региона Евгения Ангелова и Делян Добрев. Пред паметта на тракийци глави сведоха още областният управител Станислав Дечев, кметът на Хасково Добри Беливанов, на Харманли Мария Киркова, представители на тракийските дружества от цялата страна, наследници на бежанците, много граждани и гости на Маджарово.

    Пред пантеона на загиналите в мемориалния комплекс край Маджарово беше отслужена и заупокойна молитва.

    Веднага след церемонията официалните лица поднесоха цветя и на паметниците на спасителите на тракийци воеводите Димитър Маджаров, Руси Славов и Капитан Петко Войвода. 

    В 13:30 часа започна концерт на тракийски художествени състави и индивидуални изпълнители на централния площад в Маджарово. На същото място довечера в 19 часа е концертът на оркестър „Колорит”.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      За
      Завряния зет от Книжовник
      17 -3
      18:41, 1 окт 2016
      Ние аслъ само това можем да поднесем цветя да отслужим болитва да направим заря и нищо повече Тово че държавата се разтури разграби и я харисваме на който си я поиска хич не ни интересува Абе на бай Добри кога му остава да работи та той все е на литургии реже ленти на концерти осветява домове и какви ли не евроатлантичедски дивотии
    • 2
      Еж
      ежко
      35 -4
      19:06, 1 окт 2016
      Днес бях на тържеството в Маджарово и съм възмутен от това че цяла тумба гербаджии се изтапанчили там,вместо да идат да видят във каква нищета тъне целия район.Прилича все едно е минал тайфун.А и те са част от Европа(уж) .Стига с тази парадност-ЗАСРАМЕТЕ СЕ!
    • 3
      Ге
      гееб
      20 -3
      20:31, 1 окт 2016
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      Дъ
      Държавник
      19 -2
      21:48, 1 окт 2016
      Погледнете какви политици са се наредили там,за яслата и краденете на народната пара,защото с честен труд на могът да си хранят семействата. Ето това са политиците в България крайно време е да ги изметем и сложим хора които ще работят за България и българите!
    • 5
      Ха
      Хасковлия
      8 -2
      02:47, 2 окт 2016
      Не се ли очакваше парадност? Всъщност самата парадност не е чак толкова лоша, по-скоро въпросът е от какво е подплатена. Има ли в душите им истинска признателност и уважение към загиналите? Биха ли отишли, ако не им беше в календара, ако никой нямаше да ги гледа? Това, според мен, са въпросите, които трябва да се задават.

      Имайте предвид, че предстоят избори и парадът ще бъде излъскан максимално, но дали и кой ще бъде искрен във обещанията си? А кой ще се усмихва ехидно над обърканите хора, за пореден (последен?) път неразбрали на кое да вярват, кое е манипулация и кое е истина.

      А моят въпрос е - има ли значение в крайна сметка? Вие всъщност какво правите за България? Трябва ли и защо да чакате някой друг да работи за България и за българите? Те това, те онова. А вие какво???
    • 6
      Ма
      мастикаджия
      9 0
      08:54, 2 окт 2016
      Цензурааааааааааааааааа!Тука има цензурааааааааааааааа!
      Ще се оплача на Сряда 7! Тоест ,на Арменския поп.
    • 7
      Ге
      гееб
      10 0
      12:52, 2 окт 2016
      Хасково нет засремете се когато обиждат и пишат неистини за обикновените хора оставяте коментарите , а за такива като зa депутатката евгения веднага ги триете.миреше на гнило.
      Това е тоталитарна цензура!
    • 8
      Jo
      John
      4 0
      23:39, 2 окт 2016
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 9
      30
      300
      0 0
      21:59, 3 окт 2016
      Дилянчо тая ръка трябва да я целува ! А не да я стиска като при равен.
    Последни новини