От х:

Днес в x:

Българският бизнес: Цените няма да растат

Бизнесмените от всички основни сектори на българската икономика не очакват инфлация през следващите три месеца. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за стопанската конюнктура през август.

Според твърденията на предприемачите от промишлеността, търговията на дребно, строителството и сектора на услугите през следващите месеци е най-вероятно цените на продукцията им да останат без промяна.

Като цяло условията за бизнес у нас остават без промяна спрямо данните от юли. Подобрение на стопанската конюнктура е регистрирано в промишлеността и сектора на услугите, докато понижение на показателя се отчита в строителството и търговията на дребно.

Предприемачите от индустриалния сектор имат по-благоприятните оценки и очаквания за състоянието на заводите си.
Като основни пречки за те определят несигурната икономическа среда и недостатъчното търсене на продукцията им родния пазар.

Фирмите от строителния бранш очакват спад на поръчките си през следващите три месеца и се оплакват от силната конкуренция в сектора.

В търговията на дребно се наблюдава лек оптимизъм за продажбите през следващите три месеца. И магазинерите обаче като сериозни проблеми за бизнеса си несигурната икономическа среда, конкуренцията в бранша и недостатъчното търсене, показват данните на НСИ.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини