От х:

Днес в x:

Нов пожар избухна минути след отмяната на бедственото положение в Харманлийско

    Нов пожар избухна днес следобед до харманлийското село Остър камък, съобщават от областната администрация. Това става буквално минути след като от общината в Харманли информираха, че кметът Мария Киркова е отменила бедственото положение заради огромния пожар край селата Изворово и Дрипчево. Там след двудневно бушуване на огнената стихия бяха изпепелени 50 000 декара, сред които гори, лозя, насаждения.

    В момента пътят Харманли-Маджарово е затворен заради новия пожар, съобщават още от областната администрация. Кметът на община Харманли Мария Киркова е на мястото на пожара. Огънят е прехвърлил пътя при Остър камък и се е насочил към землището на селата Иваново и Надежден. Към мястото са насочени 8 противопожарни автомобила. Областният управител на Хасково Станислав Дечев пътува към мястото на пожара. Подробности ще има по-късно.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Чу
      Чувяк
      6 0
      17:30, 22 авг 2016
      Няма такова животно кат харманлийския чувяк. Къщата си ще запали, но няма да спре да пали пасища за хайваните и горите, да има ко да секат фирмите за износ. Бахти и чувяка.
    • 2
      Ne
      neikonomist
      7 0
      17:32, 22 авг 2016
      Докато цялата сметка от гасенето не се представя на подпалвачите и подбудителите най-вече, ще палят. Глупостта не трябва да се толерира и не трябва да се развъжда!
    Последни новини