От х:

Днес в x:

Прокуратурата разследва събарянето на тютюневия склад в Харманли

Окръжната прокуратура в Хасково е образувала досъдебно производство за събарянето на тютюневия склад в Харманли през февруари тази година. Сградата е със статут на защитен обект, в процедура за обявяване за паметник на културата.

Държавното обвинение се самосезира по публикации в медииите. Сигнал за скандалния случай бе подаден от зам.-председателя на Общинския съвет в Харманли Светлана Николова. Беше разпоредена предварителна проверка, която вече прераства в досъдебно производство.

По време на проверката полицията е установила, че в документацията има подписи на кмета на Харманли Мария Киркова, от ГЕРБ, както и на още трима служители. В хода на започналото разследване ще се установява кой каква отговорност носи за събарянето на емблематичната за Харманли сграда.

Досъдебното прозивдство е за престъпление, извършено от длъжностно лице, а наказанието е от 1 до 6 години затвор и глоба от 1000 до 5000 лв.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ли
    лиско
    6 -5
    15:06, 22 авг 2016
    Този тютюнев склад, който повече от 10 години се самосрутва и беше опасен за хора и коли не е никакъв културен паметник. Деклариран е с писмо от ГНС през далечната 1977 г. и оттогава е в процедура на обявяване !?!?!? Колко време трябва една сграда да се обяви в Държавен вестник с протокол на НСОПК????? Имотът, в който се намира въпросната сграда е посочен от другата страна на улицата, където също има сграда на "Тютюнева промишленост" Коя е истинската сграда? Ако е била паметник, защо собственикът е плащал данъци , след като такива сгради са освободени от тях? Изобщо глупости и много шум за нищо!
  • 2
    Въ
    Вълчо
    6 -3
    15:25, 22 авг 2016
    Предния коментар е едно към едно с оправданията на кметицата.
    • До
      до вълчо
      0 0
      23:05, 22 авг 2016
      Ако имате възможност и се замислите ще стигнете до извода че е точно така. Според вас каква трябва да е съдбата на другите два склада?
  • 3
    Ма
    магдалена
    7 -2
    15:29, 22 авг 2016
    Такъв гаф да направиш на два месеца служба като кмет беше отвратително . абсолютно по мутренски, покрито отвсякъде . Аз гласувах за тези хора, но се отвратих и много хора са така.Харманли загива,кметицата първото нещо, което направи,бе да назначи сватята на работа,да си купи джип и да се затвори в кабинета си.
    • На
      Националист
      3 0
      18:23, 22 авг 2016
      Коя сватя е назначена ?
    • Ма
      магдалена
      2 0
      19:03, 22 авг 2016
      на кметицата в един от пенсионерските клубове. Ама то не е само това, тая ще я запомним с разрушаване и с безличие. Бесепарите си стоят в общината, ама и кадри нямат. пълна скръб е
Последни новини