От х:

Днес в x:

Двама полицаи убити при нападение в Алмати

Двама полицаи са били убити при въоръжено нападение на полицейски автомобил в столицата на Казахстан -Алмати. В града е в ход специална операция, съобщи Ройтерс

В атаката са участвали няколко души, като поне един от тях е задържан. 

Стрелбата е избухнала до районно полицейско управление в централната част на Алмати. Въоръжени нападатели са открили стрелба по полицейски автомобил. Очевидци, цитирани от Ройтерс, видели човек с автомат да бяга покрай тях. 

Според информации в социалните мрежи, мъж с азиатска външност, брадат, с черни дрехи, открил огън от автомат срещу полицаи край районно управление в Алмати, опитал се да спре кола, после се затичал по улицата, продължавайки да стреля. 

Един от нападателите е задържан. Двама полицаи обаче са загинали, а няколко са ранени. Очевидци пишат в социалните мрежи, че на мястото на престрелката лекари от спешната помощ преглеждат трима полицаи, които "лежат в кръв".

От Министерството на вътрешните работи на Казахстан съобщиха, че в Алмати е започнала антитерористична операция. 

Районите около полицейското управление и около отдела на Комитета за национална сигурност са блокирани. Алматинската служба по извънредните ситуации приканва жителите на града да не излизат навън, добавя ТАСС.

При серия нападения миналия месец в друг казахстански град Актобе загинаха 13 души, което накара властите да въведат жълт код за терористична опасност. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини