От х:

Днес в x:

Отложиха процеса срещу бившия кмет Георги Иванов за затвора

Изображение 1 от 4

    Ангажираният с наказателно дело в Софийски градски съд адвокат Константин Симеонов стана причина днес да не се даде ход на делото срещу бившия кмет на Хасково Георги Иванов за събарянето за стария затвор в областния град, паметник на културата. Другият защитник на ексградоначалника – хасковският юрист Димитър Георгиев, пък бил в годишен отпуск. Така Георги Иванов днес застана пред Темида сам, но заяви, че държи на адвокатите си.

    От страна на обвинението, изготвено от окръжната прокуратура в Пловдив, в залата се яви окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов. Той също бе на мнение, че не следва да се даде ход на делото в отсъствието на двамата адвокати, освен ако “подсъдимият не желае да се защитава сам”.

    В залата на Окръжния съд днес се явиха над 30 свидетели, а някои не дойдоха, защото не са били открити за връчване на призовка или по други причини.

    Скандалът с бившия затвор тръгна от публикация в Haskovo.net “Багери събориха паметник на културата – затвора в Хасково” в края на юли миналата година. Прокуратурата се сезира на следващия ден и образува досъдебно производство.

    На сесията на ОбС Хасково в края на юли 2015-а в отговор на запитване от общински съветник тогавашният кмет Георги Иванов заяви, че лично той е издал заповед за събаряне на сградата.

    Днес в залата той заяви, че категорично не е съгласен със съкратено производство, тъй като обвинението е представило своята истина, а той смята да докаже неговата. И това може да стане в хода на съдебния процес.

    Така делото за събарянето на бившия затвор бе насрочено за 13 октомври.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Па
      ПАЦИЕНТ
      43 -25
      13:10, 15 юли 2016
      Феодалино --много ти отива да стоиш на това место -зад банката на обвиняем
      дай боже да е по често и като свикнеш и ти хареса -- няма да искаш поне 16 години от съда да излезеш
      • Мо
        Моля за внимание
        8 -2
        19:20, 15 юли 2016
        Обърнете внимание на часовника на първата снимка.48 000 лева!
    • 2
      Ха
      хасковлия
      54 -58
      13:27, 15 юли 2016
      Това, което Кметът Георги Иванов съгради, ще остан... Виж коментара
      • Ми
        Мим
        49 -24
        13:57, 15 юли 2016
        Личи си, че си много заблуден хасковлия! Кмета нищо не е изградил, изградили сме го ние гражданите с нашите пари!!!
        Няма даже да обсъждам колко пари са си прибрали близките до него фирми.
      • Ку
        Култура ми Янко!
        28 -14
        14:21, 15 юли 2016
        Охххх, заблудеи хасковльо, ох! Ако знаеш за какви кражби ставаше покрай изброените от теб проекти, че просто няма да повярваш. Ти да не си мислиш, че се правят за твоите мили очи? А, това ли си мислиш, заблудени гражданино? Ако е така, жална ни майка на всички хасковлии. Ако знаеш само от паветата в центъра колко се е откраднало.... Защо мислиш, че една и съща фирма строи големите обекти в града? А, защо? Фирмата на една дама. Паветата в центъра ги купиха от Бургас или Варна, вече не помня тоно, но знам, че хасковска фирма му ги продаваше пъти по-евтино, казвам пъти , а не в %-ти. Същите павета "'Земелрог"(така се казват паветата). 'Така, че бива да прогледнеш по - надалече от остъклената си тераса и може и да видиш нищо, което др. виждат, а ти не.
      • Ко
        Кой
        11 -10
        15:59, 15 юли 2016
        Ти очевидно си Георги Иванов. Никой друг не мисли така.
    • 3
      12
      12
      25 -22
      13:57, 15 юли 2016
      Има още заблудени малко мозъчета дето си мислят че Иванов направи нещо за града.. Той направи за себе си.. КРАДЕ И КРАДЕ от нашите пари и замаза очите ни с някакви статуйки от който само Богородица е хубава// Всичко друго е ужасна грозотия.
    • 4
      Ен
      ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
      32 -2
      14:51, 15 юли 2016
      Не съм фен на бат Гоша даже задрасках и двамата защото Бат гошо стана мнаго нагъли неконтрируем а това го усетиха избирателите Но Но че беше добър строител и умен управник не може да се отрече и АКО не бяха тия кражби ипоръчки може би щяха отново да го изберът Но лакомията е безгранична Бай Добри е кротък човек от една страна строителството общия поглед върху нешата в града както и командването не му е в кръвта --просто издиша но и подчинените които трябва да работят или не знаят или не им се работи затова и обстановката в града е такава
      • До
        до иво
        0 0
        00:39, 16 юли 2016
        Построи това, което му донесе печалба. А ако беше умен управник нямаше да обезлюди града ни. Не пиши глупости.
    • 5
      Th
      The dude
      17 -2
      15:09, 15 юли 2016
      единствената разлика е че сега фирмите не се доят както преди.за 9 месеца на власт единствено което ми харесва е че изкараха румънските коли за маказа от центара.нито предишния ще се върне.нито герб ще е на власт след 3 години.за хората нищо няма да се промени,забравих да спомена за 100 те новоназначени в общината но след 3 години ще има други 100 назначени това е истината,,,,,.......
      • Шо
        шофьор
        9 0
        16:52, 15 юли 2016
        Добре изкараха румънските коли от центъра, ама поне и околовръсното да бяха оправили малко.Мога да си представя как псуват румънците.Да не говорим ,че за да се включиш отново на пътя за Кърджали пак иска чакане, а и е много опасно,тъй като никой не спазва ограничението.На това място направо си плаче за кръгово.
      • Не
        Не по темата
        2 0
        19:11, 15 юли 2016
        Господин шофьор, ако и там направят кръгово изходът на Хасково ще заприлича на емблемата на олимпийските игри. Ако ще правят нещо, нека продължат околовръстното до последното кръгово, а него малко да разширят.
    • 6
      Со
      сончето
      11 -8
      17:14, 15 юли 2016
      тоя немога да го гледам повръща ми се
    • 7
      Аа
      ааа
      8 -6
      19:12, 15 юли 2016
      кръшков голям ***** си
    Последни новини