От х:

Днес в x:

Американските власти изключват терористични връзки в Далас

Американските власти са изключили каквито и да било връзки на убиеца от Далас с терористична група, в САЩ или в други държави.

Говорителят на Белия дом Джош Ърнест заяви на брифинг във Варшава, че президентът Барак Обама, който е в полската столица за срещата на върха на НАТО, е в постоянна връзка с властите в Далас, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Обама ще съкрати престоя си в Европа с един ден и ще пропусне визитата в Севиля, Испания, за да посети в началото на следващата седмица Далас, предаде Ройтерс.

Във Вашингтон сухопътните сили на САЩ съобщиха, че Мика Хавиер Джонсън, идентифициран като стрелеца от Далас, е служил в резерва на сухопътните сили от март 2009 до април 2015 г. като специалист дърводелец и зидар в 420-та инженерна бригада, базирана в Тексас. Служил е в Афганистан от ноември 2013 до юли 2014 г. Получил е чин редник първи клас през май 2010 г.

Стрелецът е действал сам

Американските власти смятат, че снайперистът, който уби петима полицаи в Далас, е действал сам.

"Засега изглежда, че е имало само един стрелец, без известни връзки или вдъхновение от международна терористична организация", заяви министърът на вътрешната сигурност Джей Джонсън на пресконференция в Ню Йорк.

Полицията в Далас потвърди, че стрелецът е Мика Джонсън, 25-годишен чернокож ветеран от Афганистан без криминално досие. При обиск в дома му в предградие на Далас са открити материали за направа на бомби, бронежилетки, пушки, муниции и списание за бойна тактика.

Атакувайте всичко живо в синя униформа освен пощальона

Пет дни преди стрелбата в Далас той публикувал гневен пост срещу белите във Фейсбук на страницата на черна националистическа организация "Black Panther Party Mississippi".

На собствената си страница Джонсън бил изобразен като черен националист, с вдигнат юмрук в поздрава на "Черна власт" (Блек пауър), изображения на червено-черно-зеленото "Знаме на черното освобождение", известно още като Афроамериканския или Панафриканския флаг.

Негови съмишленици призовават уличните банди от цялата страна да атакуват "всичко живо в синя униформа освен пощальона".

Нови инциденти и стрелби

Полицаи в американския щат Алабама застреляха въоръжен мъж снощи, след като били извикани във връзка със семеен скандал в град Селма, предаде Асошиейтед прес.

Щатското бюро за разследване не съобщава повече подробности за скандала. При стрелбата е била ранена една жена, която е отведена в болница. Полицаят е получил леки травми.

Патрулиращ полицай в град Розуел, щата Джорджия, е бил обстрелян от преминаващ автомобил снощи. След кратко преследване с автомобили в града нападателят е бил арестуван.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини