От х:

Днес в x:

Правителството отряза британците, искащи втори референдум

Участвалите в петицията за провеждане на втори референдум в Англия - над 4,1 милиона души, получиха отговор от английското правителство. А той е категоричен - втори референдум няма да има, първият трябва да се уважи, стратираме процедура по излизане от Европейския съюз.

Петицията се формира в интернет броени дни след резултата, че по-голям процент от британците поискаха да напуснат ЕС.

А всички подписали преди час са получили отговор, който гласи:

"Законът за референдума за Европейския съюз беше разгледан под лупа и обсъждан многократно по време на гласуването си от Парламента и приет както от Камарата на общините, така и от Камарата на лордовете. Законът постави условията, по които следва да се проведе референдумът, включително предписанията за определяне на датата, правото на глас, и въпросът, който ще бъде на бюлетината. Законът не постави праг за резултат или минимална избирателна активност. 

Проведеният референдум беше най-голямото демократично явление, което се е провеждало в историята на Англия и премиерът още преди него каза, че резултатите от него трябва да бъдат уважени.

Сега подготвяме процес по излизане на Великобритания от ЕС и провеждането на най-добрите преговори за страната по този процес", се казва накрая на писмото на английското правителство.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини