От х:

Днес в x:

Председателят на съвета на парламента на Швейцария на посещение по покана на Цачева

Председателят на Националния съвет на парламента на Конфедерация Швейцария Криста Марквалдер ще бъде на официално посещение в България.

Визитата е от 4 до 6 юли 2016 г. и е по покана на председателката на Народното събрание на Република България Цецка Цачева.

Официалното посрещане ще бъде на 4 юли 2016 г. в 10:00 часа пред паметника на “Незнайния воин”, където ще бъде поднесен венец, съобщиха от Народното събрание. 

В 10:15 часа Цецка Цачева и Криста Марквалдер ще се срещнат в кабинета на председателя на Народното събрание. Председателят на Националния съвет на швейцарския парламент ще се подпише в книгата за официални гости. В програмата на визитата същия ден са предвидени срещи с президента Росен Плевнелиев, с министър-председателя Бойко Борисов, с министъра на външните работи Даниел Митов. Криста Марквалдер ще посети в София и кризисен център за настаняване на жертви на насилие и трафик на хора.

Утре, на 5 юли 2016 г. председателят на Националния съвет на швейцарския парламент ще посети Пловдив. Криста Марквалдер ще се срещнe в 10:00 часа с кмета на общината Иван Тотев и ще се подпише в почетната книга. Покъсно тя ще посети в Столипиново проект на Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество по Програма за приобщаване на ромите, където ще разговаря с партньорите по проекта за Ромското социално приобщаване. В 18:30 часа същия ден е предвидена среща с Борда на Българо-швейцарската търговска камара в София. 

В сряда, на 6 юли 2016 г. в 11:10 часа, Криста Марквалдер ще бъде приветствана в пленарната зала на българския парламент. В 11:20 часа председателят на Народното събрание Цецка Цачева и председателят на Националния съвет на швейцарския парламент ще направят изявления за медиите. В 11:30 часа Криста Марквалдер ще присъства на представянето на книгата на проф. Венелин Цачевски „България и Швейцария заедно в историята“, което ще бъде в Клуба на народния представител. Гости на премиерата ще бъдат и народни представители от Групата за приятелство България – Швейцария

П

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини