От х:

Днес в x:

Въоръжен атакува киносалон в Германия, застреляха го

Спецчасти убиха нападателя, който щурмува кино в германския град Фирнхайм, потвърдиха властите пред местни медии, цитирани от световни агенции.

Малко след 15 часа местно време маскиран мъж откри огън в кино Kinopolis в търговския център Rhein-Neckar-Zentrum в югозападния град, който се намира до Манхайм.

Местният вестник Hessischer Rundfunk, позовавайки се на вътрешния министър, информира, че нападателят е убит. Според „Билд” полицията фатално е ранила мъжа при престрелка.

Hessischer Rundfunk и „Билд” съобщават, че най-малко 25 души са ранени от използвания от нападателя сълзотворен газ. Изданието Darmstaedter Echo пише пък, че между 20 и 50 души са ранени.

Но говорител на полицията разкри, че няма ранени при инцидента. Според представителя нападателят е взел заложници в киното, но полицията е успяла да го елиминира.

Вътрешният министър на провинция Хесе заяви пред местния парламент, че мъжът е бил въоръжен с пушка или „дълъг пистолет”, спецчастите се намесиха и го застреляха. Няма информация за ранени или убити, добави той.

По думите му нападателят очевидно е имал емоционални проблеми.

Няколко десетки хора са успели да избягат, докато стрелецът се бил барикадирал в сградата преди да бъде убит от полицията, която обгради обекта. 

Според вестник „Билд” нападателят е бил въоръжен с малокалибрено оръжиеи колан с муниции. Таблоидът уточнява, че става въпрос за газов пистолет. Влизайки в киното, нападателят е произвел сигнален изстрел във въздуха, добави изданието. Вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung пише, че мъжът е произвел четири изстрела. Информацията се потвърждава от вътрешния министър. 

Елитно звено на силите на реда от Франкфурт беше изпратено на място.

Първоначално местната медия „Фокус онлайн” отбеляза, че полицията е задържала стрелеца.

Представители на службите заявиха, че не смятат към момента мотивите да са свързани с тероризъм.

View image on Twitter

View image on Twitter

 Follow

Buddendorff @buddendorf

#Viernheim SEK Einsatz

5:49 PM - 23 Jun 2016

Фирнхайм се намира североизточно от Манхайм и южно от Хесе. В града живеят около 32 хиляди души. Той се намира на около 70 километра от Франкфурт.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини