От х:

Днес в x:

Джихадист ИДИЛ уби френски полицай и жена му

Мъжът, убил нощес френски полицай и съпругата му в дома им в парижкото предградие Манянвил, е декларирал вярност към „Ислямска държава“, предаде АФП.

Нападателят е бил ликвидиран в драматична операция на спецчастите според информацията, цитирана от агенция "Фокус". Това бе потвърдено от говорител на Министерството на вътрешните работи на Франция.

В къщата на убития е открито и тялото на съпругата му, която беше заложница на нападателя в продължение на часове.

Тригодишно момче е намерено „в шок, но невредимо“, допълни говорителят на вътрешното министерство.

Свидетели казаха пред следователите, че мъжът може би е извикал „Аллах е велик“ докато е намушквал полицейския служител, който се прибирал у дома след работа.

Източник, близък до разследването, твърди, че при преговорите нападателят, който взе за заложници съпругата и тригодишния син на убития полицай, е декларирал вярност към „Ислямска държава“.

Това, че член на близкоизточната групировка е убил полицая, твърди и ислямистката агенция "Амак".

„Борец на „Ислямска държава“ уби заместник-началник на полицейско управление в град Ле Мюро и неговата съпруга с острие близо до Париж“, се казва в нейното съобщение.

"Амак" е агенцията, която в неделя обяви, че мъж от ИДИЛ е извършил масовото убийство в гей клуб в Орландо. Но властите в САЩ не бързат да приемат на вяра подобни твърдения.

Няма ясни доказателства за връзка между нападателя от Орландо и „Ислямска държава“, заяви и президентът Барак Обама, цитиран от Би Би Си.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини