От х:

Днес в x:

За първи път в България лимитираната серия Jaguar XJ

Тази година се навършват 40 години от създаването на луксозната лимузина Jaguar XJ.

По случай 40-годишния юбилей от Jaguar създадоха специален модел, наречен Jaguar XJ PORTFOLIO, който въплащава с пълна сила основните достойнства на Jaguar : „Грация, скорост, пространство и стойност за парите" ( "Grace, Pace, Space and value for money" ).

За първи път подобна лимитирана серия автомобили XJ ще бъде достъпна и за българските клиенти.

Серийното оборудване на XJ PORTFOLIO включва специални предложения, които не се предлагат за никой от серийните модели. По отношение на екстериора изисканата елегантност, характерна вече 4 десетилетия за всички автомобили Jaguar XJ, се подчертава изящно от блестящи акценти.

Цветът е "Celestial Blue" ("Божествено синьо"), блестящ син металик, a рамките на отворите за въздух са от масивен, полиран алуминий. Специалният модел обаче блести и с други елементи: корпусите на страничните огледала и радиаторните решетки са с хромово покритие. 20-инчовите джанти с дизайн "Selena", снабдени с индивидуални капачки със състезателното лого на Jaguar, допълват динамичния външен вид и увереното му излизане на сцената.

Интериорът на Jaguar XJ PORTFOLIO дава възможност на седналия в него да се наслаждава на пълен лукс. Използваните цветове в салона за седалките, арматурното табло и облицовката на горната част на вратите са различни комбинации от "морско" синьо и "слонова кост".

За тавана е използвана специална материа Alston с цвят шампанско, а панелите от дъб на XF придават модерна елегантност на интериора. Невероятната атмосфера в салона се допълва и от скоростния лост от масивен алуминий и облегалките за глава със щампован скачащ ягуар, а на на подовите постелки и лайсни стои отличителния надпис "PORTFOLIO".

В специалния модел са включени много от опциите на Executive оборудването от моделна година 2009, като навигационна система (включваща и Източна Европа), електрически стъклен люк, аудио система от клас Premium , електрически прибиращи се странични огледала, специални масички за лаптоп, предни седалки с охладителна функция, предно стъкло с отопление, ксенонови фарове, преден паркинг контрол, електрически противослънчеви щори отзад.

И, разбира се, за да се гарантира максимално спокойствието на пътуващите, към модела се предлага и пакетът за техническо и сервизно обслужване Jaguar Royal Service.

Автомобилите от серията XJ PORTFOLIO са с най-търсения двигател - 2.7 L Twin Turbo Diesel. Най-новото по отношение на двигателя е, че от моделна година 2009 вече може да се докаже по-малък разход на гориво и по-ниски CO2 емисии. Благодарение на оптимизацията на двигателя комбинираният разход на гориво от 8.1л/100 км вече е 7.9л/100 км.

Появилият се през 1968 "експериментален Jaguar" е една епохална, нова концепция за лимузина. Днес, 40 години по-късно, автомобилите Jaguar XJ продължават да налагат стандартите за дизайн, конструкция и лукс.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини