От х:

Днес в x:

Задържаха собственик на сайт, организирал незаконни хазартни игри

35-годишен столичанин, собственик и администратор на сайт, е бил задържан вчера. Това е станало при съвместна операция на служители на ГДБОП и представители на Държавната комисия по хазарта, съобщиха днес от МВР.

Мъжът с инициали С.Г. е администратор и собственик на сайта Igrach.com. По информация на ГДБОП сайтът бил използван от 2006 г. за организиране на незаконни хазартни игри, което е престъпление по чл. 327, ал. 1 от НК.

Установено е, че 35-годишният мъж е извършвал и незаконна букмейкърска дейност - събирал е залози от български граждани и срещу комисионни, които достигали до 30% от вложеното, е залагал в интернет пространството. По този начин той е ощетявал държавния бюджет.

В хода на проведените оперативни действия е изяснено, че администраторът на сайта многократно е организирал турнири по Texas Hold em poker без разрешение на Държавната комисия по хазарта.

При претърсването в дома му в кв. "Лозенец" са намерени и иззети: съоръжения за Texas Hold em poker - тексаски покер, компютърни системи, от които е администриран сайта, банкови документи, които удостоверяват преводи към интернет сайтовете за хазартни игри и залагания от български играчи, 20 000 лева и 1000 евро с недоказан произход.

Разследването за пълното документиране на престъпната дейност на С.Г. продължава под прякото наблюдение на Върховна касационна прокуратура.

Източник: netinfo.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини