От х:

Днес в x:

Коктейли Молотов за унгарски депутати

Домовете на петима унгарски депутати от управляващата Социалистическа партия бяха нападнати вчера с коктейли Молотов, съобщи Асошиейтед прес. Няма ранени, но при едно от нападенията има сериозни щети, съобщиха от партията.

От прокуратурата започнаха разследване на нападенията, които бяха окачествени като терористични актове, съобщи унгарската информационна агенция МТИ. Домовете и на петимата депутати се намират в провинциални унгарски градове, отбелязва АП.

От Социалистическата партия заявиха, че нападенията вероятно са свързани с предстоящото в понеделник гласуване на непопулярни реформи в здравния сектор, които се очаква да бъдат одобрени от нейните депутати.

Лидерката на парламентарната група на Социалистическата партия заяви, че тя и няколко други депутати от групата са получавали заплахи да не подкрепят реформите, които предвиждат приватизиране на здравното осигуряване. Критиците на предложените промени твърдят, че те ще предизвикат хаос в здравеопазването и ще ощетят бедните и старите хора.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини