От х:

Днес в x:

Удариха италианско-американската мафия

Над 90 ареста бяха осъществени в Сицилия и САЩ при операция срещу Коза ностра, съобщиха италианските медии.

Разследването срещу представителите на престъпни кланове от Палермо носи кодовото наименование "Old Bridge". То се води от магистрати от Палермо и Ню Йорк.

Много от разследваните представители на организираната престъпност са познати на магистратите от миналото заради участието им в международен наркотрафик между Апенините и САЩ.

Разследваните в "Old Bridge" са поддържали връзки на американска територия с представители на американската мафиотска фамилия Индзерило-Гамбино.

Над 300 души от полицията в Палермо са взели участие в мощната операция срещу Коза ностра, координирана от Националната дирекция "Антимафия".

Арестите са позволили да бъдат ударени тотално клановете, свързани с бившия мафиотски бос Бернардо Провенцано и с последвалия го на върха в Коза ностра Салваторе Ло Пиколо.

И двамата в момента са в затвора. Над 60 ареста са били осъществени в Ню Йорк. Сред задържаните там е и Франк Кали, смятан за новият бос на фамилията Гамбино.

Според магистратите от няколко години насам той е поддържал тесни връзки с хората на Провенцано и Ло Пиколо в Палермо. Сред арестуваните е и италианско-американският бос Филипо Казаменто.

Американските власти в разследането си са успели да достигнат до многобройни американски фирми, най-вече от сферата на строителството и дистрибуцията на хранителни продукти, които са прали парите на мафията.

Смята се, че в центъра на престъпния бизнес е стояла адвокатска кантора от Бруклин.

Тя е управлявала мощния финансов трафик между Сицилия и САЩ и е посредничела за купуването на недвижимо имущество под контрола на Франк Кали и негови хора, част от клана му "Franky boy".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини