От х:

Днес в x:

Пореден критик на Путин е изпратен в психиатрична болница

Активист на партията на Гари Каспаров е изпратен в психиатрична болница, което според поддръжниците е признак за връщане към наказанията срещу дисиденти от съветско време, пише британският вестник The Times.


27-годишният адвокат Роман Николайчик, кандидат за депутат от движението "Другата Русия" на Гари Каспаров, е задържан в град Твер, на 160 км. северно от Москва, където ръководи местния клон на организацията. Той е член и на руското монархическо движение "Арес".


Говорител на "Арес" заяви, че полицията първо се е опитала да изфабрикува обвинение в опит за убийство, а след това е прибягнала до "наказателна психиатрия". Николайчик е затворен в изолатора на психиатричната болница в град Бушарево. Приятелите му и семейството не могат да се свържат с него.


Николайчик участва активно в протестите, организирани от "Другата Русия" миналата година, припомня вестникът. Той е бил под непрекъснат натиск от службите за сигурност да напусне партията на Каспаров, заяви говорителят.

Случаят напомня на този с друга активистка на партията на Каспаров – журналистката Лариса Арап, която беше задържана в психиатрична болница за 46 дена през лятото.
Източник: epochtimes

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини