От х:

Днес в x:

Изберете вашия идеален сексуален партньор

Няма какво да го увъртаме - сексът си е един от основните фактори на успешната връзка. Може би знаете редица критерии, по които да оцените дали отношенията ви с един мъж имат бъдеще, например: определени черти от характера и личността му, ценностите, интересите и т.н.

Сексуалният аспект на връзката ви обаче също има своите параметри, които може да оцените и така да прецените доколко нещата ще сработят в интимен план. Класическите параметри на сексуалната идентификация са 5: емоционално обвързване, сексуален опит, поведение на прелъстяване, либидо, фокусиране върху оргазма.

Разглеждайки отблизо тези параметри и опознавайки ги, ще добиете по-ясна представа какъв е вашият идеален сексуален партньор и как да го "идентифицирате" правилно.

Предлагаме ви описание на всеки от петте параметъра, за да може да ги разберете в дълбочина и да ги използвате в "практиката".

Емоционално обвързване

Този параметър показва доколко вашият идеален секс-партньор отдава значение на дълбоката емоционална връзка между вас. Той също измерва в каква степен да очаквате прояви на привързаност към себе си. Ако търсите партньор, за когото емоционалната страна е от голямо значение за сексуалните преживявания, ето как да го разпознаете.

Ако забележите някой мъж в приятелска компания и видите, че поставя ръката си на рамото на някой до себе си или че прегръща някого за довиждане, е твърде вероятно този човек да се чувства комфортно да проявява емоциите си и чувството на привързаност.

Също така, обърнете специално внимание на мъже, които помнят името ви или някои дребни детайли, които дори самата вие не си спомняте да сте споменала.
Това са мъже, които ще ценят връзката си с вас.

Всеки, който ви задава лични въпроси - с какво се занимавате, къде живеете, къде сте израснала - и наистина слуша отговорите ви с внимание, най-вероятно наистина е мъж, на който му допадат по-нежните и интимно-емоционални аспекти на сексуалните отношения.

Един добър тест да определите дали нивото на емоционално обвързване на един мъж е високо или ниско, е да разберете дали обича да целува. Има начини да направите това без в действителност да допирате устни.

Например, кажете нещо от сорта: "Целуването е едно от най-хубавите неща в секса" и забележете дали човекът ще изрази съгласие, несъгласие или ще остане безразличен. Мъжът, който държи на емоционалното обвързване, ще демонстрира висока степен на съгласие с това твърдение.

Сексуален опит

Този параметър показва колко комфортно се чувства един мъж да опитва нови неща в леглото и колко уверен е като цяло в секса.

За да разпознаете такъв мъж, обърнете внимание дали този човек се опитва да ви накара да пробвате нови неща, например да отидете на караоке бар, да се запишете на курс по йога, да опитате ново ястие, да прочетете нова книга и пр.

Хората, които са опитни сексуално, се оставят на любознателността и любопитството да ги води. И нищо друго не им допада повече от това, да ви водят със себе си.

Мъж със сексуален опит е вероятно да срещнете на необичайни места - например в новооткрит "нубийски" ресторант. Ако сте на по-нормално място, например в диско-бар, гледайте дансинга.

Много често мъжът със сексуален опит ще е този, който "открива" дансинга или ще ви "замъкне" със себе си да танцувате първи. Той не го прави, за да ви притесни, а защото иска да се забавлявате толкова, колкото и той. И в живота, както в секса, този тип мъж иска да "потъне" и да се наслади.

Добър тест за откриване на такъв мъж, е да направите необичайно предложение към голяма група - например състуденти, колеги от работата и пр. Предложението може да е всякакво - например как да изкарате една вечер (може да предложите да си организирате купон с маски за Св. Валентин) и проследете реакциите.

Ако търсите мъж със сексуално-авантюристичен дух, вашият човек е този, който реагира най-възторжено и особено, ако предложи друга гледна точка към вашата идея. Реакцията показва, че той е доста отзивчив към нови идеи и също, че няма да ви накара да се чувствате неудобно, ако споделите с него някакво желание за нов експеримент.

Ако един човек е широкоскроен и отворен като цяло, е много по-вероятно да е такъв и в леглото. И то не само по отношение на собствените си идеи, а и на вашите.

Поведение на прелъстяване

Този параметър показва доколко един мъж привлича вниманието на околните върху сексуалността си и дали знае как да използва чара си да привлече тази, която харесва.

Като цяло, мъж, който умее да прелъстява, се чувства комфортно със сексуалността си и не се притеснява да го показва. Поведението на прелъстяване обаче може да бъде показано по много различни начини.

Например начинът, по който говори или какво казва на потенциалния си партньор. Дали в думите му се крият намеци или закачливо флиртуване? А как се облича? Демонстрира ли широките си рамене, плоския корем или стегнатото дупе?

Принципно обаче, поведението на прелъстяване е комплексно и трябва да направим някои уговорки. Външното "перчене" не винаги казва как точно ще се държи той, когато "пуснете райбера". За да добиете реална представа за сексуалността, трябва да оцените и другите параметри.

На повечето жени вероятно им е приятно някой да ги ухажва и съблазнява, стига този някой да знае кога да натисне копчето за изключване. Добър тест да оцените дали поведението на прелъстяване е нормално или прехвърля границите, които вие може да приемете, е да заведете потенциалния партньор на място, където със сигурност има много други жени, например в някой фитнес-клуб.

Ако той покаже, че не знае как да контролира поведението си на прелъстяване, то може би за вас по-добрия вариант е да се откажете от създаване на по-задълбочени отношения.

Либидо

Да намерите партньор, чието либидо кореспондира с вашето, е от изключително значение. В противен случай нещата ще са доста дебалансирани - когато той има настроение за секс, вие няма да го имате и обратно. В зависимост колко често сте готова за секс, е добре да подберете партньор със същата готовност.

Въпреки че е доста трудно да определите нивото на либидото на някой, преди да го познавате добре, има някои индикатори. Например, хората със силна сексуална енергия са склонни да живеят живота си "на максимум" и обожават да преживяват нещата.

В музей или на концерт, човек със силно либидо е склонен да "потъне" в музиката или пред картина - може да изглежда отсъстващ или да се разплаче. На вечеря в ресторант този човек е вероятно не само да познава повечето ястия и да знае как се приготвят, но и да може да прави коментари върху тях.

Такъв човек може да е запален пътешественик и да ви каже къде точно трябва да спрете, ако сте в Катманду. Такъв човек не е непременно авантюрист, а просто ценител. Той обикновено иска повече сетивни преживявания от другите.
Човекът със силно либидо най-много мрази ограниченията и намира правилата за ограничаващи. Това обаче не винаги е добро.

Ако вие оценявате себе си като жена със здравословно нормално ниво на сексуална енергия и търсите мъж, с когото да сте на "едни вълни", добър тест е да заведете потенциалния партньор на вечеря. Направете усилието нещата да са изпипани - подберете страхотна атмосфера, приятна музика, обслужване на ниво.

Вашата цел е партньорът да е възхитен, но не погълнат от обстановката. Ако той се вълнува колко е приятно всичко, но все пак остава фокусиран върху вас двамата и разговора, който водите, тогава има голяма вероятност да сте открила мъж, чиято сексуална енергия ще е в унисон с вашата.

Фокусиране върху оргазма

Този параметър определя доколко оргазмът е важен за вашия партньор. Някои хора се фокусират изключително върху преживяването на оргазъм, докато други се наслаждават на секса и на това, което може да доведе до оргазъм. Вероятно вие желаете мъж, който има същото отношение към секса като вас - оргазмите наистина са важни, но не са единствения фокус.

Може би няма да ви изненадаме с твърдението, че фокусираните върху оргазъм хора са и хора, ориентирани към постигане на цели. Те дори може да са в определена степен "състезатели". Дръжте под око мъже, които се стягат, ако трябва да играят някаква игра - дори и приятелски мач с колеги.

Хората, ориентирани към цели са също така и много "зрителни" типове. Те са склонни да се фокусират върху това как изглеждат нещата и се стремят към красотата като към единствена цел. Обърнете внимание на този, който винаги коментира как изглеждате вие или другите около него. Дали просто правят оценка или са обсебени от това? Вие вероятно бихте желала някой, който просто дава оценка.

Специалисти са установили, че хората, които се съгласяват с изявлението: "Когато затворя очи, мисля по-ясно", са същите тези, които смятат оргазма за изключително важен. Така че защо не направите този тест върху потенциалния си партньор?

Просто намерете подходящ момент да попитате: "Струва ли ти се, че като затвориш очи можеш да мислиш по-ясно?" Ако ви отговорят твърдо "да", може да сте сигурна, че оргазмите са изключително важни за сексуалната им удовлетвореност.

Ако ви дадат "горе-долу" отговор, може да приемете, че един добър оргазъм би им харесал, но с това не се изчерпва сексуалния им живот. Ако ли пък изобщо не могат да си представят как ще мислят по-ясно със затворени очи, то тогава най-вероятно те правят секс за удоволствие, а не само, за да стигнат до оргазъм.

Източник: tia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини