От х:

Днес в x:

Карнавалът във Венеция е посветен на сетивата

Празник на сетивата очаква посетителите на карнавала във Венеция тази година, съобщи АНСА.

Всеки от петте квартала на града ще изследва едно от основните сетива - зрение, вкус, слух, обоняние, осезание. Площад "Сан Марко" пък ще наблегне на шестото чувство със зрелищно шоу през нощта на 1 и 2 февруари.

Карнавалът във Венеция започва по обяд на 27 януари с Полета на гълъба, при който облечена в бяло жена се спуска от 90-метровата камбанария на "Сан Марко". Той ще продължи до началото на постите на 5 февруари.

Сред неговите най-големи атракции ще бъде "Карнавал в мрака" на 29 януари. Той ще е в абсолютна тъмнина в бивш склад, като целта е липсата на видимост да изостри останалите сетива.

Традиционната церемония за награждаване на най-добрите маски е насрочена за следобеда на 3 февруари на площад "Сан Марко".

Карнавалът във Венеция е един от най-старите в Европа. Той е започнал през 12 век. След като през 1797 г. Наполеон завладява града, традицията е прекъсната и е възстановена чак през 1979 г. Карнавалът е голяма туристическа атракция, като привлича около 80 000 посетители на ден във Венеция. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини