От х:

Днес в x:

10-те най-куриозни случки през 2007 г

Агенция France Press разпространи списъка с ежегодната си класация на гафове.

1. Корпорацията CNN бе принудена да се извини на явилия се на балотаж за избор на президент на САЩ Бараком Обама (Barack Obama), след като сбърка името му с Осама бин Ладен.


2. Австралийска банка издаде кредитна карта на котката Месия. Стопанинът на рижавия котарак подал заявление в банката, за да провери бдителността й.


3. Германска столетница, която била настанена в дом за стари хора, се завърнала след престой от 6 седмици вкъщи с обяснението, че нейните комшии от пансиона са "прекалено стари и досадни".


4. Поделение на швейцарската армия окупира неочаквано част от територията на съседното княжество Лихтенщайн. Гафът станал, след като по време на нощни маневри швейцарските войници се заблудили в мрака.


5. Правителството на Норвегия отмени данъчните облекчения за стриптийз-клубовете, които преди това минаваха в раздела с балетни трупи,театри и художествени галерии.


6. Английски алпинист направи първото телефонно обаждане от връх Еверест. Първите му думи от Покрива на света били: "Тук е много студено…"


7. По австралийската телевизия върви предаване, в което най-големите местни красавици убеждават шофьорите-нарушители, че карат с нарушена скорост, за да компенсират липсата си на мъжественост.

8. Властите на един южнокорейски град инвестирали 140 млн. долара за строежа на международно летище. След откриването му обаче се оказало, че на нито една чуждестранна авиокомпания не изгодно да лети по тази дестинация.


9. Кметът на Пекин е заповядал да бъдат поправени срочно преди откриването на лятната Олимпиада всички грешни улични надписи на английски като: Pubic toilets (вместо Public toilets) - Обществена тоалетна и Deformed Men (Повредени хора) - при надписите, предназначени за хора с увреждания.




10. Магазин за цветя изпрати поръчания от женен мъж букет с любовно писмо на домашния му адрес, вместо на адреса на любовницата му.
Източник: monitor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини