От х:

Днес в x:

Версия: Общинарката от Пазарджик е убита заради имоти

Прокуратурата отново удължи разследването за убийството на Татяна Стоянова, началник на кабинета на пазарджишкия кмет Тодор Попов.

33-годишната жена бе застреляна хладнокръвно пред дома й на 12 януари, навръх имения й ден. Четири месеца след смъртта на общинарката разследването няма отговор на въпроса кой и защо поръча смъртта на Стоянова. Все още не е открит и физическият извършител на убийството.

Разследващите са отхвърлили версията, че младата жена е била застреляна заради любовни отношения. Водещата хипотеза е, че тя е ликвидирана заради сделки с общински имоти. Все още не е приключила цялостната проверка на документацията, свързана с продажбите на общински терени, както и на сделките, които са били отменени по една или друга причина от съда.

Татяна Стоянова е убита с пет куршума, изстреляни с пистолет „Макаров“ или с чешки ЧЗ. Килърът е ползвал заглушител. Още първият изстрел е бил смъртоносен, съобщиха от разследването. Все още се чакат резултатите от съдебно-техническата експертиза. ДНК анализът, който бе направен в института по криминалистика и криминология на МВР, вече е готов. Освен дрехите - дънки, кожено яке и блуза, разследващите са дали за изследване и два златни пръстена и часовник на убитата. 
Убийството на общинарката се разследва от Националната полиция, след като шефът на полицията в Пазарджик Йордан Рогачев поиска то да се поеме от криминалистите в София. Делото се наблюдава от Софийската градска прокуратура.

Междувременно кметът на Пазарджик Тодор Попов попадна на мушката на прокуратурата заради своето имение в село Паталеница и съмненията дали е вдигнато със законно изкарани пари. По този повод държавното обвинение се зае да проверява доходите на Попов и на съпругата му през последните няколко години. Досега няма резултат от проверката.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини