От х:

Днес в x:

Олимпийско гмуркане в “Олимпик“ безплатно за уикенда

Грандиозният проект за комплекс "Олимпик" с огромен басейн, детска водна секция и хотелска част приключва в Хасковските Минерални бани до дни.

Комплексът е разположен на 6,3 декара. Басейн „Олимпик“ е само на една ръка разстояние от съоръженията на Олимпийските игри и е с размери 50 на 20 м. Басейнът в най-плитката си част е 1,5 м, а в дълбочина - 2,35 м. Инвеститор на впечатляващата атракция в Баните е фирма „Зенит 2005“ ООД.

За любителите на плувните спортове, за всички, които търсят разхлада в необичайно жежките майски дни, новината е, че басейн “Олимпик“ отваря врати този петък.

На 22 май от 12 часа е официалното прерязване на лентата на супер стилното съоръжение, детският басейн с кът, плажният бар и седемте стаи за отдих. Входът за най-малките до 3-годишна възраст ще е безплатен, за децата до 11 години ще струва 4 лв., а достъпът за възрастни на територията на басейна е 6 лв. В цената влизат шезлонг и чадър.

Работното време на басейновия комплекс е от сутринта до 18 ч, а след час почивка, в 19 ч. пак ще е отворен за посетители. Той е с капацитет за 300 души.

Чистотата на водата в басейните се осигурява в подземна 240 квадрата машинна зала, в която са разположени филтриращи помпи. Те превъртат минералната вода четири пъти на ден.

За желаещите да ваят тела встрани от големия басейн има фитнес на открито. Малчовците пък могат спокойно да се чипкат в  секциите на малкия басейн на дълбочина от 40, 60, 90 см. и 1,2 м. с изобразени на дъното от мозайка красиви пана на любимите им приказни герои. Помислено е и за безопасността на децата. Секциите са отделени с прегради една от друга, за да нямат най-малките достъп до сектора на по-големите. Огромна гъба-чадър пък ще разпръсква вода за радост и свежест на малките. Встрани от басейна за децата има осигурен и детски кът с пързалки.

За разхлада, на осмоъгълния бар край големия басейн има за всекиго по нещо свежо - коктейли и топли напитки, както и за хапване - чипсове, залъгалки и сандвичи, пържени картофки и принцеси.

Дневният бар е оборудван с малка, но модерна кухня, а главният готвач вече е готов да глези клиентите.

За вечерните си гости пък домакините обещават неповторима атмосфера. Романтиката на нощните посетители ще осигурява лед осветлението, което е монтирано на дъното на двата басейна. А хубавата вечерна изненада е, че нощното къпане е разрешено!

Към най-модерния басейнов комплекс в региона се стига и по красива „каубойска“ пътека направо от парка в центъра на Минерални бани.

И на празник като на празник. Вместо да очаква подаръци като рожденик, басейн “Олимпик“ ще подарява. Два дни безплатно олимпийско гмуркане - на 23 и 24 май /събота и неделя/ е подаръкът  за гостите на комплекса. 

Забава, разхлада, уют и комфорт е мотото на домакините, които очакват с нетърпение първите си гости.

 

 

Платена публикация

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини