От х:

Днес в x:

Двойна вина за тежката катастрофа по пътя за Болярово

И мотористът и водачката на леката кола имат вина за вчерашната катастрофа

Двойна вина за тежката катастрофа по пътя за Болярово вчера около 18 часа отчитат от КАТ Хасково. Както Haskovo.net ви информира още на момента, скутер управляван от 19 годишен се заби в маневрираща кола в близост до сватбения салон край пътя, в резултат на което моториста е с тежки политравми и опасност за живота. Има ранено и 19 годишно момиче което се е возело отзад на скутера. След извършеното разследване полицаите сглобяват картинката на катастрофата и се оказва, че и двамата водачи са погазили сериозно
Закона за движението по пътищата. На първо място това е 19-годишната водачка от село Сърница, която завила лекия си автомобил наляво в пълен разрез с пътната маркировка в този участък-двойна непрекъсната линия. Девойката всъщност е пътувала по посока на Болярово и е понечила да отбие към сватбения салон. 4-лентовия булевард „Никола Радев“, с по две платна в посока, е давал възможност за безопасна маневра, но за зла пучаст след нея и в същата посока е пътувал скутерът на 19-годишния Ибрахим Горанов. Точно на същото място младежът е пробвал маневра изпреварване, в нарушение на същата двойна непрекъсната линия. Естествено скоростта е била ускорена, което обяснява сериозните щети по скутера и водача му след сблъсъка. Моторът връхлита върху шофьорската врата на леката кола, а мотористът с главата напред почти разбива предното панорамно стъкла. В резултат на което получава поражения по главата, таза и белия дроб. В момента лекари в ОАИЛ се борят за живота му. Пътуващата зад него връстничка е с фрактура на десен крак и комоцио, но без опасност за живота.

19 годишния Ибрахим е бил родом от пазарджишкото село Ябланица. Оказало се че е и неправоспособен. Не е ясно дали мотоциклета Джилера Пиаджо е бил негов или взет назаем от приятел. Няма данни за алкохол в кръвта на 19-годишната водачка на Астрата. По случая е образувано досъдебно производство.

Критично остава състоянието на 46-годишна жена и 5-годишно дете пострадали в зверската катастрофа до Харманли на първи май. В нея загина съпругът на жената и дядо на детето от село Иваново, който е шофирал лекия автомобил Форд. 55-годишният мъж остана на място след като се заби челно в харманлийски Опел.
Жена му е с фрактура на лява предмишница, фрактура на три ребра вдясно и разкъсан бял дроб с опасност за живота. До нея в хасковския ОАИЛ е и 5-годишното момиченце. То има фрактура на ляво бедро, фрактура на дясна предмишница и дясна подбедрица, както и фрактура на лява тазобедрена става и също е с опасност за живота. 44-годишна пътничка от харманлийския Опел пък е със счупен гръбначен прешлен. Настанена е в МБАЛ-Хасково без опасност за живота.

Г.Христов

Двамата водачи са пресекли двойна непрекъсната линия
Леката кола е понесла удар от мотоциклета отзад
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини