От х:

Днес в x:

Азбучни грешки в грима

Освен ако не се готвите за маскарад или да сте на сцена - достатъчно далеч, за да се забелязват детайлите, гримът трябва да е толкова чист и перфектен, че да не привлича внимание.

Какъвто и да е проблемът, има със сигурност лесен, бърз начин да го оправите, казва  Рона Берг, автор на "Светкавична красота: 1000 бързи решения".

"Честно казано, най-лошото, което може да се случи е да се наложи да измиете всичко и да започнете отначало", успокоява Рона. Няма място за паника, но все пак - не оставяйте тези грешки по лицето си.

Разкривена очна линия


Очната линия трябва да се нанася точно по линията на миглите в серия точки на малки интервали. Ако стане дебела или неравномерна, Берг
препоръчва леко размазване с малка четка или памучен тампон, натопен в малко овлажнител или вазелин. Това ще направи линията по-мека и опушена. Не се опитвайте да добавите още лайнер - освен ако не искате да заприличате на Мики Маус в очите.

Размазано червило 
Не трябва да излиза от контура на устните, или да изглежда така, сякаш всеки момент ще се размаже. Препоръката е да положите малко молив за устни по контура или малко пудра около външните му ръбове, преди да нанесете червило. Ако вече имате омазване бързият начин да го махнете е с малко овлажнител, който обаче нанасяте на мястото с чиста четка или памучно тампонче (клечките за уши са чудесен заместител) и втривате внимателно.

Спирала на бучки
Миглите могат да бъдат направени гладки на мига с чиста ... четка за зъби, казва Берг. Разбира се има четки за мигли, благодарение на които те няма да се слепнали и тежки. Ако се зацапа кожата наоколо с туш, остраняването е по познатия вече начин - малко овлажнител или препарат за почистване на маслена основа, леко втрит с памучно тампонче.

Неравномерен руж
Използването на прекалено тежък руж ще ви докара неестествен вид. Остранете излишния с чиста четка за руж. Важно е четката да е чиста и да свалите толкова, колкото е необходимо. Не полагайте отгоре още пудра или друг нюанс руж в опит да прикриете. Напластяването е още по-груба грешка. Не правете и грешката да търкате с кърпичка, тава само ще раздразни кожата  и ще ви докара естествено пламнали бузи.

Спечен фон дьо тен
Не трябва да стои като маска на лицето, а гладко и естествено. Oсновата трябва да е лека, не като шпакловка, и да е в близък до кожата ви цвят. Ако забележите спичане,  напръскайте лицето си леко с вода или овлажнител, след това с помощта на гъба за грим потупвайте, за да загладите грубите места.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини