От х:

Днес в x:

35-годишен бракониер се удави в Марица пред очите на баща си

35-годишен бракониер-риболовец потъна фатално във водите на р. Марица. Трагедията край димитровградското село Злато поле се разиграла в ранните часове днес. Сигналът на тел. 112 е подаден около 10 часа от брата на потъналия. Удавникът е местният ерген Петко Димитров.

Почти цяло село се изреди днес край мястото, където младият мъж е потънал. Инцидентът е станал в известното като старото корито на река Марица. То се намира в зоната на защитената местност“ Злато поле“. Екипи на пожарната, един на гражданска защита, полицаи и Спешна помощ бяха на мястото.

До последно сред местните хора се коментираше версията за потъването на Петко. Макар и под сурдинка хората разказаха, че през лятото Петко работел на строежи, но през зимата, когато нямал работа, заедно с двамата си братя и баща им Петър бракониерствали. Ходели да хвърлят мрежите вечер, горе-долу на едно и също място, откъдето има лесен подход от брега. Освен това там бъкало от риба, понеже риболовът е забранен заради защитената от закона местност.

В петък по обед насред реката се виждаше бракониерската лодка и друга – надуваема, с екипа на ГЗ. При двамата спасители се качи за малко и бащата на потъналия мъж, за да ги насочва. Таткото видял с очите си как синът му потъва, понеже бил на брега и го изчаквал.

Минути преди да намери смъртта си, синът бил насред реката с гумената си лодка, за да хване мрежите и да ги придърпа към брега. Тогава лодката откъм гърба му започнала да спада. Той бил прав и паднал гърбом във водата. Най-вероятната причина за спукването на лодката е, че е била срязана от леда.

Като истински професионален бракониер 35-годишният Петко бил с гумен гащирезон. Вероятно точно той го е дръпнал надолу към дъното, според местните хора на 2,5 м. дълбочина.

По принцип Петко плува като риба и сега се е пробвал да се добере до брега, но нещо го е дърпало надолу, вероятно гумените дрехи. Баща му влязъл във водата и пробвал да го издърпа, но не успял, видял как момчето му потъва и хукнал да дири помощ към селото“, разказа за трагичните обстоятелства кметът на Злато поле Иван Иванов.

Тялото бе намерено около около 14 часа от спасителния екип.

М. Манолова

Кметът на Злато поле Иван Иванов разказа, че по принцип Петко плувал като риба, затова и една от версиите е, че падайки във водата вероятно е получил разрив на сърцето от студа
Близките на Петко до последно се взираха във водата, въпреки че нямаха и капка надежда
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини