От х:

Днес в x:

Приемът на първокласници ще става по регионални графици

Зам.-министър Ваня Кастрева заяви, че всеки регион в страната трябва да изготви и оповести единен график за прием на документи на деца за първи клас.
Срокът за този график е 1 януари.

Кастрева каза, че такава е била препоръката на Министерството на образованието и науката, отправена на срещата с началниците на Регионалните инспекторати по образованието (РИО), тъй като това изискване не е регламентирано в подзаконовата нормативна уредба, предаде БТА.

Последните години някои училища в София още от първите дни на януари започваха да приемат документи на деца за прием в първи клас. Родители се редят на опашки още от през нощта.

"Да се приемат документи в училищата на бъдещите първокласници от 1 януари е изключително рано, но до 1 януари началниците на РИО трябва да оповестят графиците по региони", каза Кастрева.

Тя заяви, че е "нормално приемането на документи за прием в първи клас да става през април, а не през януари".

Кастрева каза още, че 10 на сто от гимназистите у нас отиват на временно обучение в чужбина по европейски програми, предаде БНР.

Зам.-министрите на образованието и науката Ваня Кастрева и проф. Костадин Костадинов участваха в годишната конференция на Центъра за развитие на човешките ресурси.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини