От х:

Днес в x:

„Харвард“ обвинен в расова дискриминация

Асоциацията SFFA внесе жалба срещу университета "Харвард" (Масачузетс) и университета в Чапел Хил (Северна Каролина), с която ги обвинява в расова дискриминация
Асоциацията претендира да представлява "високо квалифицирани" студенти, които са били отхвърлени от тези университети, и техните родители, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Харвард" дискриминира студентите от азиатски произход, отказвайки приемането им, и давайки предимство на по-слабо квалифицирани белокожи, чернокожи и испаноговорящи кандидати, се казва в двете жалби, депозирани от SFFA. 

"Харвард" практикува "злонамерена политика на дискриминация", посочват в комюнике вносителите. 

Според тях предимство в този университет се дава на бели, чернокожи и испаноговорящи студенти в ущърб на по-квалифицирани азиатски студенти. 

Освен това "Харвард" не се съобразява с новите норми, подкрепени от Върховния съд на САЩ през 2013 година, според които приемът на студенти би трябвало "да използва неутрални от расова гледна точка средства с оглед постигане на многообразие", вместо "политика на позитивна дискриминация, основана на расов принцип".

Университетът в Северна Каролина също пренебрегва тези нови норми, се посочва в жалбата, която е подкрепена и от организацията Проект за равнопоставено представяне (Project on Fair Representation, PFR).

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини