От х:

Днес в x:

Хасково лудна по спортните залагания

Букмейкърите запазиха инерцията от свеновното по футбол и продължават да разширяват дейността си

Хасковлии луднаха по спортни залагания и като резултат букмейкърски пунктове почнаха да никнат като гъби след дъжд. Вече няма квартал без пункт за Еврофутбол, а на места те са през една пряка. Колкото и да е парадоксално, за всеки има клиентела или по-точно тя има излишни пари за всеки пункт. Въпреки че по принцип загубите винаги са повече от печалбите, мераклиите за лесни пари се увеличават.

Като следствие, пунктовете започнаха да изпитват остра нужда от персонал, която стигна чак до официалната трудова борса на Хасково. За пръв път през последните години в БТ има оферти за букмейкъри, наречени още спортни трейдъри. Търсят се двама такива, както и двама специалисти по контрол на разплащанията. Офертите са към 13-ти ноември като заплатата не е конкретизирана, нито работните смени, макар че на някои места залаганията са денонощни. По неофициални източници, парите уж били добри. Изискваният образователен ценз е сравнително висок на общото ниво на хасковската трудова борса-Висше/може и средно. За сравнение-42 от 97-те обявени позиции в седмичната справка на Бюрото по труда са за основно образование, а във всички останали без 8 се иска само средно.

Любопитното е, че основното е търсеното образование и за шофьорите на опасни товари/ADR/, макар да има изрично изискване за професионална компетентност. Явно може да бъде добита и до 8-ми клас.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини