От х:

Днес в x:

№ 22 БСП лява България – За една година Първомай получи средства за ремонт на 6 улици, едно училище и старчески дом, който в момента се изгражда

Нужна е политика насочена към хората, за подкрепа на общините и бизнеса. Политиката на десните партии е несправедлива, тя обрича цели региони на мизерно съществуване, затова е нужно лява управление. Нямам съмнение, че гражданите на Първомай ще изберат по-справедливата кауза. Това каза пред събралите се хора в града водачът на листата на БСП лява България за област Пловдив Димитър Дъбов. Той бе категоричен, че БСП e доказала, че с участието си в управлението гледа точно към общини като Първомай. „Доказахме го през периода 2005-2009 г. и сега през тази една година", добави той. Димитър Дъбов припомни и за многобройните проекти, които бяха реализирани в Пловдивска област благодарение на усилията на народните представители и на политиката за балансирано регионално развитие.

Община Първомай получи 600 000 лева по правителствената програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” за проекта ремонт и преобразуване на бившето нервно отделение в дом за стари хора . Това е един изключителен ресурс, с който кабинетът на Пламен Орешарски даде възможност да се реализира един важен социален проект и който ще доведе до разкриване на работни места. Ето едно добро начало, каза Николай Митков, заместник - кмет на община Първомай. Община Първомай кандидатства с четири свои проекта, а три намериха своето финасиране.

Другият проект, за който са отпуснати 300 000 лв е за ремонт на 6 улици в централната част на гр. Първомай . За съжаление сумата е по- ниска от необходимите средства. В момента се приключва с асфалтирането на улиците. „Ще продължим да търсим финансиране и за останалите улици в града, защото много от улиците не са асфалтирани през последните 25 години и състоянието на някой е безобразно лошо” , каза зам. кмета.

 

Един много важен проект за 284 000лв беше изпълнен със отпуснатите средства от правителството на БСП. Училището в село Искра беше обновено изцяло и сега учениците и учителите са изключително доволни от отличната среда,в която учат и работят.

 

Реализирането на тези три проекти бе едно от предизборните обещания на БСП и специално за община Първомай то има конкретна реализация, днес отчитаме тяхното изпълнение, каза още Николай Митков.

 

Бяха отпуснати пари и за ремонт и обновление на ПГСС „В.Левски” в гр. Първомай, но с идването на новия служебен министър на образованието проекта беше спрян. Дано следващото правителство прояви разум и проекта бъде реализиран.

Ясно е, че работата на местната власт с централната бе подкрепена от депутатите социалисти, а за по-добрата комуникация между двете имат значение и първомайските корени на Петър Мутафчиев. В мандата на правителството 2005-2009 година бяха реализирани редица инфраструктурни проекти на територията на община Първомай, които БСП бе подкрепила.

Очакваме подкрепа от хората в Първомай , за да се реализират проектите за преасфалтиране на междуселските пътища, направата на нови Вик и канализация по селата, както и ремонт на селските училища в община Първомай.

Амбицията на социалистите в местната власт са насочени към успешното реализиране на тези проекти и създаване на перспективи, които да подобрят живота на гражданите, за да им осигурят сигурност, спокойствие и трудова заетост.

Гласуването с Бюлетина № 22 ще е подкрепа за справедливост и достоен живот в България.

 

На 02.10.2014г. /четвъртък/ пред Читалището в гр.Първомай

БСП лява България кани хората от Първомай и селата на митинг-концерт с кандидат-депутати от листата на 17 МИР Пловдив област и със специалното участие и подкрепа на фолк-певицата Тони Дачева и оркестър Първомай.

 

Платен материал.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини