От х:

Днес в x:

Българин изкачи Еверест без кислородна маска

Първият веган, който изкачи Еверест без кислородна маска, е българинът д-р Атанас Скатов. В полунощ наше време той стъпи на най-високия връх на света, пише той на личния си блог.„24 май — В 6.00 непалско време Атанас Скатов стъпва на покрива на света!!! Наско тръгва от лагер 3 (8300 м) в полунощ и в 8,15 местно китайско време успява да изкачи върха пръв за сезон 2014! Очакваме разказа за това невероятно преживяване, за изпитанията и трудностите по пътя към мечтата от Наско като се върне в България!", съобщава списание "Осем".

Невероятният успех се случва 30 години, след като за първи път българин стъпи на покрива на света и при това на изключително специална за всеки българин дата - 24 май. 

„Ако имаш мечта, тя ти дава сили да продължаваш. Искам да покажа нагледно, че всеки е способен на всичко, стига да го иска силно, да вярва и да не се бои да вложи труда си!", каза тогава планинарят. 

„Целта ми е да демонстрирам на повече хора, че има и друг начин на живот освен най-разпространения. Че след като човек, който никога не е спортувал преди, може да се справи с едни от най-големите натоварвания - височинния алпинизъм, значи и без животински продукти се живее пълноценно. Мечтите нямат цена и всеки, който успее да ги изпълнява, се чувства окрилен. Едва тогава може да е истински полезен на останалите", каза още Атанас. 

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини