От х:

Днес в x:

Кандидати за евродепутати и младежи от ДПС дадоха живот на 29 нови дръвчета

Младежи от ДПС заедно с евродепутатите от област Кърджали в евролистата Неджми Али и Елисавета Кехайова дадоха живот на 29 нови дръвчета в парк „Простор”. Доброволческата акция се организира от Общинския съвет на Младежко ДПС-Кърджали по случай 9 май – Ден на Европа. В залесяването на борове в парка се включиха още кметът на Кърджали Хасан Азис, областният лидер на младежите Байрам Юзкан, членът на ОбС на ДПС Муса Юсуф и общинският председател на ДПС Мухарем Мухарем.

Младежите от Движението бяха приготвили табелки със знамената на всяка една държава-член на ЕС, прикрепени на националния флаг на България чрез емблемата на Движението.  От ръководството им заявиха, че мотото на днешната инициатива е „ДПС в Европа, Европа – в Кърджали”.

„ДПС е единствената партия, която не провежда политика спрямо младежите, а провежда своята политика чрез младежите. Именно това е начинът Европа да дойде в България”, изтъкна Неджми Али, който е трети в листата на ДПС за предстоящите евроизбори. Той похвали младежите за поредната добра инициатива и им пожела да следват мечтите си докрай.

Елисавета Кехайова, която е под номер 8 в листата посочи, че засаждането на дръвчета символизира стремежа на младите хора за по-добър живот и грижи.

„Акцията на младите хора дава пример Кърджали, България и Европа да станат още по-зелени и да хармонизират природата с хората”, отбеляза кметът Хасан Азис. Той добави, че залесяването на „Простор” е поредна акция за възстановяване на биоразнообразието в един от най-старите паркове в областния град. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини