От х:

Днес в x:

Случайно или от глупост: Блокираха сърцето на Хасково в час пик

Тапата започваше от зеленчуковия пазар

Недомислица блокира транспортното сърце на Хасково в час пик. Служители на общинското предприятие Екопрогрес тръгнаха точно в предиобедните часове да поставят нова пътна маркировка в участъка между зеленчуковия пазар и кръстовището на булевардите „Раковски“ и „Съединение“. 200-метровата двупосочна отсечка е най-натовареният участък за шофьорите, защото главно оттам се преминава от източната в западната част на града. „Раковски“ и „Съединение“ пък са артериите с най-голям трафик в Хасково. Затапването на кръстовището остави на практика идващите откъм Димитровград без алтернатива за завой надясно, особено ако поради незнание за ставащото по-долу, пропуснат отбивката по „Дунав“. Дори и да свият на Космос, това не ги устройва особено, защото спускането по успоредната „Кирков“ е кошмарно. Заради десетките паркирали отдясно, две коли не могат да се разминат. Другият обход е чак по „Стара Планина“, което между другото може да се окаже по-бързо от висенето в опашките по традиционния маршрут.

Там придвижването е метър по метър, като престрояванията стават на косъм и с много клаксони. Две от трите платна са заградени с конуси и насрещните потоци се изчакват, за да се разминат. На кръстовището няма регулировчик и светофарите дават своя дял в затапването. Не е по-добро и положението на идващите откъм пазара. С тази разлика, че още от моста над реката могат да видят новата маркировка и да завият веднага по бул. „България“. За излизането на север обаче трябва да обикалят целия център чак до автогарата, откъдето да се връщат към „Раковски“ или по „Васил Левски“.

Видимо развеселените от цирка, хора от Екопрогрес охотно позираха пред обектива и се интересуваха кога „шъ са видят по интернета“. Както и предишният път, и сега работниците бяха далече от работата, въпреки работните /уж/ 11 часа и 20 минути. Четките и боите бяха зарязани без надзор на стотина метра от бояджиите, които пък се движеха в обратната посока с нехайния вид на много „айляк“ хора. По всичко им личеше, че се чувстват напълно имунизирани срещу летящите благословии по техен адрес.

Г.Христов

Движението и в двете посоки ставаше метър по метър
Всяко престрояване носеше риск от сблъсък
Насрещните потоци се изчакваха под одобрителния поглед на маркировчиците

Четките и стопаните си почиваха на 100-тина метра един от друг
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини