От х:

Днес в x:

Майка и малолетните й дъщери позират голи, снимките - в нета

Две малолетни момичета от Белоградчик са изведени от семейството им след разпространени техни голи снимки в интернет. Децата са настанени в кризисен център от служители на местния отдел "Закрила на детето".

Сигналът за случая е получен от класния ръководител на по-голямото 12-годишно момиче. При проучването е било установено, че снимките са правени от майката и 8-годишната сестра на момичето. По данни на децата нито те, нито майката са публикували снимките, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.

На майката са издадени задължителни предписания. Тя сътрудничи на социалните работници по казуса и ще ползва професионална психологическа помощ в Център за обществена подкрепа, уточняват от агенцията.

Десетки деца са станали свидетели на порнографските фотоси на своята съученичка, съобщава Нова телевизия. Засега не се знае кой е накарал децата да се съблекат и позират голи пред обектива. Едно от предположенията е, че е бившият приятел на майката.

Двете момичета живеели при дядо си в Белоградчик и той се грижел за тях. По думите му майка им живеела от няколко месеца с мъж в Кнежа. Разделили се преди дни и според него точно това е била причината снимките да бъдат качени в интернет.

Дядото не знае кой е накарал децата да се съблекат и къде са снимани, но е убеден, че снимките са обработени допълнително, преди да бъдат качени в интернет.

Порнографските снимки се появили в началото на седмицата във Facebook на страницата на 32-годишната майка.

На тях се вижда как двете ѝ дъщери, сами и заедно с нея, позират чисто голи в неприлични пози. От социалната мрежа снимките бързо се разпространили сред съучениците на едно от децата.

След публикуването на снимките в интернет момичетата са спрели да посещават училище.

По случая е сезирана Районната прокуратура и полицията в Белоградчик, образувано е досъдебно производство за разпространяване на порнографски материали. Полицията и прокуратурата в момента изясняват как и от кого са направени снимките и кой ги е публикувал в социалната мрежа.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини