От х:

Днес в x:

8 °C

МБАЛ става специализантски център, чакат още 12 новаци

Един от настоящите специализанти-ендокринологът д-р Гергана Тодорова

МБАЛ Хасково чака нови 12 лекари специализанти през новата година, похвалиха се от ръководството на лечебното заведение. Това ще утвърди областната болница като един от водещите центрове за специализанти в Южна България. До момента МБАЛ обучава 20 млади лекари, а амбициите са този брой непрекъснато да расте. За целта ще се поиска нова акредитация на някои отделения, за да могат и те да обучават специалисти. Първите, за които ще се прави това са Неврохирургия, Инвазивна кардиология и Физиотерапията.

Специализантите са току що завършили медицина студенти. Ако искат да практикуват определена специалност, те трябва да работят поне 4 години в болница. Освен, че трупат опит получават и по две минимални работни заплати или 680 лв. Бъдещите специалисти до един ще са от Медицинският факултет на Тракийския университет в Стара Загора, с който хасковската болница има договор за сътрудничество.

Най-много са разкритите места в Неврология, където са готови да обучават трима млади лекари. По две са местата в АГО, ОАИЛ, Кардиология и Педиатрия. 1 място има в Очно.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини