От х:

Днес в x:

Как да си направим декоративни елхички (видео)

Идва Коледа! И макар да изглежда не толкова близо, в един момент се оказва, че празниците вече са дошли, а ние не сме готови с коледната украса. Ето защо ви предлагаме 3 варианта за декоративни коледни елхички, които можете да си направите сами у дома и с тях да допълните украсата си. 

За първата са необходими коркова тапа, клечка за зъби, лист зелена хартия и ножица

Отрежете края на корковата тапа с нож. След това вземете клечка за зъби и я промушете през средата й, така че по-голямата част от клечката да стърчи. Така корковата тапа ще се превърне в ствол на вашата коледна елхичка, а клечката ще служи за основа на бъдещото дръвче.

Вземете листа хартия и с помощта на ножица изрежете кръгове от нея. Кръговете трябва да стават все по-малки, за да се оформи горната част на елхата.

Вземете всяко едно кръгче поотделно и го смачкайте в ръката си, после го разгънете отново. Сега нанижете кръгчетата на клечката, като започнете от най-голямото и така до върха, където трябва да сложите най-малкото кръгче. Не притискайте хартията много плътно, защото елхата ви ще изглежда сплескана. За финал на върха сложете звездичка. Поръсете с брокат, ако искате да постигнете ефекта на сняг. Voila!

За втората елха са необходими картон А4, опаковъчна хартия, тиксо, ножица

Вземете картона и от него направете конус. Използвайте няколко парченца тиксо, за да задържите конуса в тази му форма. С ножица отрежете основата на конуса, така че да може да стои изправен.

Вземете опаковъчната хартия и с ножицата отрежете ленти с дебелина около 7-8 см. Сега сгънете лентата по дължина  и залепете двата края с малки парченца тиксо, за да се получи форма на сълза.

С ножицата направете разрези по цялото протежение на хартията. С готовото произведение започнете да увивате по-рано направения конус. Започнете отдолу нагоре, като при всяко срещане на двете крайчета ги изрязвайте и продължете на горе. Лепете всяка от нарязаните на ленти хартия на около2 смнад залепеното по-долу листче. Завършете тази елхичка отново със звезда, за да й придадете коледен вид.

За третото дръвче са ви необходими клечки (8-9 на брой), канап, украшения за елха

Вземете пръчките, които да са с различна големина, за да се получи формата на елха, като ги подредите хоризонтално една до друга. Използвайте едната като основа по вертикала и подредете на равни разстояния върху нея останалите хоризонтално.

Вземете канапа (може и опаковъчна панделка) и завържете хоризонталните пръчки през средата за вертикалната.

Сега вземете коледните украшения и започнете да ги завръзвате за клонките. Можете да окачите дръвчето на стената.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини