От х:

Днес в x:

Миньор загина при трудова злополука

Миньор от източно-маришкия рудник „Трояново - 1" е загинал при трудова злополука. От Мини „Марица-изток" потвърдиха за трагичния инцидент, но отказаха повече информация, докато не приключи разследването. 

Станислав Точев, на 49 години, е бил намерен мъртъв от свои колеги от дневната смяна до гумено-лентовия транспортьор в четвъртък, около 7,30 часа сутринта. Нямало преки свидетели на трагичната злополука. Малко преди това обаче Станислав, който е машинист на лентов претоварач към разкривно-транспортния насипищен комплекс-2 в открития рудник, се обадил на диспечера за забелязана неизправност по гумено-лентовия транспортьор. 
Колегите му предполагат, че най-вероятно се е опитал сам да отстрани аварията по движещата се гумено-транспортна лента, която е закачила работната му куртка и той е бил премазан от стоманените ролки. Мъжът е от Симеоновград, има повече от 10 години стаж в рудник „Трояново 1", от две години бил машинист на станцията. 
В същият рудник работел и синът му. По случая е образувано е досъдебно производство. Повече яснота за причините на трагичната злополука ще даде назначената съдебно-медицинската експертиза, съобщи електронния сайт stznews.com.

Източник: meganews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини