От х:

Днес в x:

Breaking Bad е най-добрият драматичен сериал

Breaking Bad ("В обувките на Сатаната") спечели престижната награда Еми за най-добър драматичен сериал на церемонията, която се състоя тази нощ в Лос Анджелис. 

Сериалът, който получи осем номинации в шест категории за тазгодишните награди Еми, вече е носител на много други отличия във всички категории, но за първи път печели в категорията най-добър драматичен сериал на 65-та церемония по раздаването на наградите, смятани за телевизионните Оскари.

Breaking Bad разказва историята на учител по химия, който започва да произвежда наркотици. Той спечели Еми и в категорията най-добра поддържаща актриса в драматичен сериал за Анна Гън. Последният епизод на сериала, който има общо пет сезона, ще бъде излъчен идната неделя.

Джеф Даниелс отнесе наградата за най-добър актьор в драматичен сериал за ролята си в "Нюзрум". Това е първата награда Еми за актьора, който изпълнява ролята на известен телевизионен водещ. Клеър Дейнс получи отличието за най-добра актриса в драматичен сериал за ролята й на агент на ЦРУ в сериала Homeland. Сериалът беше удостоен с още една награда за най-добър сценарист, присъдена на наскоро починалия Хенри Бромел.

В комедийния жанр "Модерно семейство" спечели награда Еми за най-добър комедиен сериал за четвърта поредна година. Джулия Луис-Драйфус, която играе ролята на вицепрезидент на САЩ в сериала на HBO "Вицепрезидент" отнесе приза за най-добра комедийна актриса. Най-добър комедиен актьор е Джин Парсън за ролята си в "Теория за големия взрив", излъчван от Си Би Ес.

Биографичният филм "Моят живот с Либърейс" за живота на ексцентричния пианист, излъчван от HBO, спечели три престижни награди – най-добър телевизионен филм или минисериал, най-добър режисьор в същата категория за Стивън Содърбърг и най-добър актьор за Майкъл Дъглас.

Традиционната телевизия надделя над сериала House of Cards, който не успя да напише история, печелейки първи награди Еми, както очакваха критиците. Сериалът се излъчва само в интернет и може да се гледа на таблети или смартфони.

Вълнуваща почит беше отдадена на звездата от "Семейство Сопрано" Джеймс Гандолфини и на Кори Монтейт от "Клуб Веселие", които починаха през юни.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини