От х:

Днес в x:

Полицията остави Димитровград без марихуана, Хасково без цигари

Хубавите цигари изгоряха

Мащабни полицейски акции през почивните дни доведоха до конфискуване на 139 грама канабис от Димитровград и 11 440 къса цигари и 15 литра алкохол от Хасково. Арестувани 3-ма души и един непълнолетен.
След солидна разработка, криминалистите от Димитровград разбиха цяла схема за разпространение на наркотици, в която са замесени предимно тинейджъри. Полицаите установили,че 20-годишен младеж с инициали Д.Д. е разпространил 60 грама марихуана на двама свои съгражвани на по 18 години. Д.Д. е бил задържан, а дрогата иззета. Последвало е претърсване в дома на задържания на улица „Илинден” в Димитровград, където са открити 2 ел.везни, повърхностите на които реагират на канабис. Открито е и алуминиево фолио, използвано за опаковане на наркотиците. На многоетажната площадка над апартамента, криминалистите откриват и черна полиетиленова чанта с 2 топчета от алуминиево фолио с 5 грама изсушена зелена листна маса – канабис. В мазето на същия адрес са намерени 13 топчета с тегло 13 грама и ел.везна.
В местния арест попада и 18-годишен димитровградчанин с инициали М.Т. за същото нарушение на закона. В мазе на ул. „3-ти март“ полицаите откриват 92 полиетиленови пликчета и 25 полиетиленови топчета със зелена листна маса с тегло 60 грама, реагираща при полеви наркотест на канабис. Извършено е претърсване и в мазе, ползвано от 17-годишен младеж, съучастник на М.Т. на булевард „Хр.Ботев” в бригадирския град, където полицаите откриват още грам канабис. М.Т., познат на органите на реда и съучастникът му са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.
За разлика от колегите си в Димитровград, хасковските ченгета от икономическа полиция взеха на мушка евтините папироси и безакцизен алкохол. След претърсване на складове и магазини в областния град и съседни общини са иззети 557 кутии , 15 литра алкохол и половин кило тютюн. По всички случаи са заведени досъдебни производства.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини