От х:

Днес в x:

Асеновградски бизнес на алъш-вериш в Хасково

Мехмет/вляво/ и съдружник, хвалят стоката си на площад "Общински"

Благоприятният бизнес климат в Хасково предизвика посещението на бизнес делегация от не много съседния Асеновград, която днес потърси/и намери/ пазар на изделията си в Хасково. Група от 4-ма дистрибутори на маси, столове, кошове за пране и други неидентифицирани изделия от камъшит, обходиха публичния сектор в града и предложиха/с успех/ продукцията си. Цените бяха направо дъмпингови, спрямо маститите производители на мебели-столче струваше 3 лв, масичка-4, кош за пране-5. Всякакви други неща подлежаха на пазарлък. 

Главният преговарящ на асеновградската делегация се казваше Мехмет. Сподели, че производствените мощности на неговото предприятие били в село Болярци, община Садово. От там стоката се разпространявала в съседните градове. Пазарът в Асеновград и Пловдив бил в стагнация* затова потърсили имотното население в градът на Богородица и Баба Яга. За новият символ прочели по вестниците и побързали да задоволят любопитството си. Дори искаха снимка за спомен. От Яга, не от Богородица. 

Съчетали полезното с приятното, фирма “Мехмет и Ко“ продаде стоката си в късния следобед и пое обратно към Болярци. Резултатите от алъш-вериша бяха запазени в тайна, за „да не ги подушат данъчните“.

*Оригинално използваната дума бе нецензурна- Б.А.

Г.Христов

Избрали да започнат бизнеса от тук за да видят първо Баба Яга
"За 3 лв бате"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини