От х:

Днес в x:

YouTube пуска платени канали

Каналът за видеосподеляне YouTube на интернет гиганта Гугъл, стартира в четвъртък платени канали с абонамент, според съобщение, публикувано в официалния блог на компанията.

"От днес стартираме пилотна програма за една малка група партньори, на които ще предлагаме платени канали на YouTube с абонаментна такса започваща от 0,99 щатски долара на месец", обяви сайтът.

Всеки канал ще предлага по две седмици безплатно гледане, след което ще трябва да платите такса, за да продължите да му се наслаждавате. Ще има и опция за годишен абонамент.

Част от каналите, които се присъединяват към първата по рода си такава програма са Cars.TV, Pets.TV и Quello. Пълен списък можете да видите тук.

“Това е само началото. През следващите седмици ще пуснем още много платени канали за квалифицираните ни партньори”, пише в блога на Youtube.

Това решение изглежда не е голям риск за компанията. Ако се приеме добре, този модел би донесъл огромни приходи на интернет гиганта. Освен от реклами, Youtube вече ще печели и от абонаменти.

По всичко изглежда, че все повече услуги ще стават платени. Миналата година Facebook въведе възможност да плащате, за да достигат вашите постове до повече хора.

От Youtube потвърдиха, че няколко по-популярни канали ще станат платени. Слухове за това решение се носят от седмици.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини