От х:

Днес в x:

Хасковлии ги лъжат със заплащането и извънредния труд

Най-многобройните нарушения на трудовото законодателство в Хасковско са свързани със заплащането на труда на наетите лица. Констатирано е и сериозно увеличение на нарушенията касаещи извънредния труд, както по неговото полагане, така и по изплащането му.

Данните изнесоха от хасковската инспекция по труда на заседание в областна администрация посветено на Световния ден за безопасност на труда-28-ми април. Анализът касае 2012-та година. Нарушенията на законодателство, както в частта трудово-правни отношения, така и на изискванията за безопасност на труда са нараснали в сравнение с предходната година, отчитат от трудовата инспекция. От друга страна обаче с 20% е нараснал броят на шивашките предприятия, привели работните си места съгласно изискваниятата на Закона за безопасни условия на труда.

По данни на Националния осигурителен институт, от общо регистрираните 56 трудови злополуки през 2012-та, една е причинила трайно намалена работоспособност под 50%, а случай с летален изход няма.

В рамките на днешната среща бе отбелязан и международния ден на загиналите в трудови злополуки, който също е 28 април. За първи път Международната организация на труда отбелязва този ден през 2001 година.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини