От х:

Днес в x:

И самозапалилият се мъж в Раднево почина

България често живее в трагедия - поредната тъжна вест долетя от Раднево. 53-годишният Венцислав Асенов Василев почина от раните си, след като в края на февруари се самозапали в знак на пълно отчаяние заради тежкия живот и непосилните сметки, които имаше да плаща.

Мъжът е починал рано тази сутрин. Той беше със 75% изгаряния на кожата.

Новината за смъртта на Василев потвърди Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Свети Георги" – Пловдив, където се бориха за живота на пострадалия в продължение на 12 дни. Той бе транспортиран в пловдивската Университетска болница вечерта на 26 февруари в кризисно състояние и с дълбоки изгаряния, тежък токсичен шок и вдишване на топли пушечни газове, припомня БГНЕС.

На 28 февруари бяха направени първите хирургични интервенции за облекчаване на кръвоснабдяването на горните крайници и гръдния кош, но и след тях Василев остана на апаратна вентилация в реанимационния сектор на клиниката. До последно 53-годишният пациент бе в изключително критично състояние в Интензивния сектор на клиниката, където медицинските му показатели бяха под непрекъснат лекарски контрол.

53-годишният Венцислав Асенов Василев се самозапали в сградата на Община Раднево на 26 февруари. Инцидентът стана около 15:30 часа. "Много е неприятно това, което се случи", заяви д-р Юлиан Илчев, кмет на Раднево. Той обясни, че мъжът не е искал среща с него досега. Не издигал и някакви искания или лозунги срещу общината. През есента е работил по програмите за временна заетост на археологически обект в Радневско. В момента обаче и той, и жена му били без работа. Когато влязъл в сградата на общината мъжът се обърнал към служителката на пропуска и казал: "Искаш ли да се запаля", след което лумнал в пламъци. Общинари смятат, че се е полял с бензин точно преди да влезе в сградата. Охранител на общината скочил да гаси мъжа, но пламъците бързо го обхванали. Разнесъл се силен дим в коридорите на общината. Веднага пристигнала и линейка, но Венцислав вече имал тежки изгаряния.

Само за един месец това бе третият самозапалил се мъж. Варненецът Пламен Горанов се самозапали пред Община Варна на 20 февруари. Пламен отишъл до кметството във Варна с две туби бензин и един ултиматум: "Оставка на Кирил Йорданов и на всички съветници до 5 часа на 20 февруари". Пламен Горанов изля пет литра бензин върху себе си и се запали като факла пред кметството. Той почина на националния ни празник – 3 март. Хиляди варненци се сбогуваха с него, като затрупаха плочките пред община Варна с камъни и цветя.

Първият случай на самозапалил се човек е от 18 февруари. Тогава отчаян от живота млад мъж се запали в центъра на Велико Търново на бул. "България". Той се заля с бензин на пешеходна пътека и се подпали със запалка. Въпреки опитите на случайно минаващ възрастен мъж да го спаси, отчаяният човек по-късно почина. Самозапалилият се обяснил на спасителя си, че го е направил, защото е отчаян от живота.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини