От х:

Днес в x:

133 мартеници украсиха Младежкия център

133 изработени по автентичен начин и оригинални мартеници украсиха фоайето на Младежкия център в Хасково. Задено с 10 макета на пролетна тематика те са подредени в изложбата на призьорите от конкурса на школата по етнография „Моята мартеничка“.

В него освен хасковски участници, свои ръкоделия са изпратили и ученици от с. Книжовник, гр. Елена, Свиленград и дори от Варна, разделени в три възрастови групи – 6-10 г., 11-14г. и 15-18 години.

Най-добрите изработки получиха и отличия. В категорията за "Оригинална мартеница" първите места в отделните възрастови групи грабнаха третокласникът от СОУ "Петър Берон" в Свиленград Мартин Димитров, Елеонора Онбашиева от 7 кл. на ОУ "Христо Ботев", село Долно Големанци и 10-класничката от ФСГ "Атанас Буров" в Хасково Милена Митрева.

За автентичните си модели бяха отличени като най-добри Алекс Коруев от 3 клас на училище "Любен Каравелов" в Хасково, шестокласничката Мелиса Али от ОУ "Васил Левски" в Книжовник.

Според журито на конкурса най-добрите макети са на Мелиса Али и Шейде. Колективните награди бяха присъдени на 4 „Б“ кл. от ОУ“ Килрил и Методий“ -Хасково и 2“А“ група на ОДЗ 11 "Детски свят" във -Варна.

Мартенички за здраве и настроени получиха и всички присъстващи. 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини