От х:

Днес в x:

Бъдещото хибридно Ferrari - до 200 км/ч за 7 секунди

Първата подробна информация за новата суперкола на Ferrari, която трябва да бъде идеологически приемник на модела Enzо, изтече в интернет. Данните бяха публикувани във форума FerrariChat от клиент на компанията, който вече е присъствал на закрита премиера на модела.

Според информацията от автомобила ще бъдат произведени само 499 бройки, като всяка ще струва 1,2 млн. евро. Официалната премиера на модела ще бъде на изложението в Женева през март, а първите клиенти ще го получат до края на годината.

Суперколата разчита на хибриден агрегат с обща мощност 950 к.с. В него влизат бензинов двигател V12 с мощност 800 к.с., чиято „червена зона” на оборотите е 9200 об/мин.

Моторът достига максималния си въртящ момент, чието число още се уточнява, при едва 1000 об/мин. В агрегата влиза и електромотор, даващ допълнителни 150 к.с. Той е част от системата за рекуперация на енергията при спиране.

От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява за 3 секунди, а до 200 км/ч - за 7 секунди. Максималната му скорост е 370 км/ч, а за спирането до 0 при скорост от 200 км/ч са нужни 115 м.

Приемникът на Enzo е изграден върху карбоново шаси и тежи 1280 кг., като в тях влиза ел. двигателя с тегло 150 кг.

Знае се, че новият модел може да измине за 1.20 минути една обиколка на тестовото трасе на Ferrari във Фиорано. Това постижение с колата е записал двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо. За сравнение – купето F12berlinetta дава време, което е с 3 секунди по-бавно. В компанията очакват автомобила да премине Северната дъга на „Нюрбургринг” за по-малко от 7 минути.

Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини